De keuken is een centraal punt in het huis. In deze ruimte wordt gekookt, gekletst en meestal ook gegeten. Vooral wanneer je mensen uitnodigt, heb je de behoefte om de keuken gezellig aan te kleden. Toch weten sommige mensen niet waar ze moeten beginnen om de keuken sfeervol te maken. Hieronder geven wij jou een aantal tips om je een handje te helpen.

1 Warm kleurpalet

Vooral als je behoefte hebt aan gezelligheid, is het belangrijk om voor een warm kleurpalet te kiezen. Sla dus de grijs-, zwart- en wittinten over, maar kies liever voor warmte tinten als zandtinten, aardetinten en houttinten. Vooral die laatste tint kan een stoere uitstraling geven met een gezellige touch. Wanneer je een open keuken naar de woonkamer hebt, kun je de muur van de woonkamer richting de keuken doortrekken in dezelfde kleur. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. 

2 Raamdecoratie

Net als de andere ruimtes in het huis, wordt ook de keuken gezelliger als je het aankleedt met raamdecoratie. Echter, kies niet voor metalen jaloezieën. Ook al zijn ze zo praktisch, het maakt jouw keuken er niet gezelliger op. Vouwgordijnen kunnen die landelijke sfeer nabootsen of kies voor een rolgordijn in de kleur die bij jouw keuken past. Als je toch liever jaloezieën wilt, kies dan voor houten jaloezieën. Deze zorgen ook voor het warme gevoel in jouw keuken.

3 Juiste verlichting

Een warm kleurpalet met een rolgordijn op maat zijn gekozen. Nu is het de taak om voor de juiste verlichting te kiezen. Ook al oogt de keuken zo sfeervol, felle ledlampen kunnen het knusse gevoel wegnemen en dit wil je juist voorkomen. Laat het felle licht dus achterwege en kies bijvoorbeeld voor dimbare sfeerverlichting boven de keukentafel en spotjes boven de keukenkastjes.

4 Verse kruiden

Planten maken het huis gezellig. Zet dus bloempotjes neer met daarin kruiden als bieslook, basilicum en munt. Het ziet er niet alleen knus uit, ze zorgen ook nog eens voor een goede luchtvochtigheid. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand voor die lekkere pasta of een verse kop muntthee.

5 Houd de keuken schoon

Tuurlijk mag er in de keuken geleefd worden, maar als je te veel spullen laat rondslingeren kan het druk en overzichtelijk worden. Zorg dus voor voldoende opbergruimte en ruim eens in de tijd de keukenkastjes op. Dit zorgt voor meer overzicht en gezelligheid: zeker in een kleinere keuken. Ook is het belangrijk om de keuken schoon te houden.

No ratings yet.

Beoordeling