Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dan zijn er heel wat aankopen die je moet doen. Een inrichting, meubels, daar had je waarschijnlijk al aan gedacht. Maar ook wat meer praktische zaken als een servies moeten worden gekocht. Vroeger spaarden veel jongeren dit in de laatste jaren dat zij thuis woonden vaak al bij elkaar, de zogenaamde uitzet. Tegenwoordig is dit wat minder het geval, en is dit typisch iets dat bij de verhuizing naar de eerste eigen woning gekocht moet worden. Waar moet je in dat geval op letten?

Uitbreiden kan altijd nog

Een goede eerste tip: koop niet te veel. Uitbreiden kan tenslotte altijd nog, en het is zonde om van alles aan te schaffen dat je niet gebruikt. Met een eenvoudige bordenset, waarin je zowel ontbijtborden als dinerborden aantreft, kun je vaak prima vooruit. Weet je niet zeker of je er genoeg aan gaat hebben, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een set die je gemakkelijk uit kunt breiden. Veel winkels en merken hebben borden die standaard in het assortiment zitten en blijven, of die te koop zijn in verschillende, net iets van elkaar verschillende variaties, die goed bij elkaar passen. Handig, want zo kun je niet alleen je collectie verder uitbreiden als dat nodig is, je kunt een gebroken of beschadigd bord ook heel gemakkelijk vervangen door een nieuw exemplaar.

Naast de borden voor dagelijks gebruik, zijn er borden te koop die je wat minder vaak zal gebruiken. Denk hierbij een gebaksbordjes, maar ook aan borden die speciaal voor pizza of pasta bestemd zijn. En wat dacht je van diepe soepborden? Of je deze koopt, dat is natuurlijk aan jou.

Kijk naar wat je regelmatig eet en drinkt 

Weet je niet zeker als je allerlei verschillende ‘speciale’ borden nodig hebt, kijk dan eerst eens even een tijdje aan of je ze mist. Misschien past die pizza ook prima op een dinerbord, of blijk je soep net zo lekker uit een kom te eten. Gebaksbordjes heb je misschien wel nodig, voor wanneer er iemand jarig is, maar heb je beperkt de ruimte, dan kun je natuurlijk ook kiezen om op dat soort momenten feestelijke, papieren bordjes te gebruiken.
Naast borden zal je ook glazen aan moeten schaffen. Dit doe je eigenlijk het best op dezelfde manier. Begin met een basisset, in een design dat je gemakkelijk kunt uitbreiden of combineren met andere varianten. Kijk of je hier genoeg aan hebt, en breid je collectie pas uit als je precies weet wat je mist. Zo voorkom je ook hier dat je met een kast vol spullen eindigt die je niet of nauwelijks gebruikt.

No ratings yet.

Beoordeling