Het is weer volop zomer en daar houden wij van. Want dat betekent… vaak barbecueën! Wij als Nederlanders zijn daar dol op en tegenwoordig is een barbecueën niet zomaar meer een worst of hamburger bereiden. Nee, we willen er tijd in steken en we doen er meer moeite voor. Ben jij ook zo iemand die het leuk vindt om een goed diner klaar te maken op de barbecue? Lees dan mee! 

Allereerst is het belangrijkst dat je een barbecue hebt die past bij jouw bereidingswijze en jouw smaak. Ieder soort barbecue heeft namelijk zijn eigen kwaliteiten en kenmerken. Ook geven ze ook allemaal een andere smaak aan het voedsel. Denk bijvoorbeeld aan de authentieke houtskoolsmaak, die je uiteraard niet op een gasbarbecue kunt realiseren. Voordat je begint is het dus belangrijk dat je een barbecue hebt die precies bij je past.

Zorgt voor variatie als vis, vlees en groente

Door gevarieerde te eten zorg je ervoor dat er voor een ieder wat wils is, en dat word je in dank afgenomen. Al helemaal in het tijdperk van nu, waarin steeds meer mensen vegetarisch eten, is het belangrijk dat er meer te kiezen valt dan alleen een stuk vlees. Verwen je gezelschap en bereid naast dat stukje vlees of vis ook gezonde groenten. Dat laatste mag anno 2021 ook niet ontbreken op de barbecue! 

Neem je tijd!

Als je veel tijd besteedt aan het bereiden van je voedsel geeft dat aan dat het met liefde is gemaakt. En dat proef je! Daarnaast proef je het ook als iets bereid is door ‘slow cooking’ in plaats van alles op hoog vuur klaarmaken. Dit komt doordat met slow cooking de smaak beter behouden wordt in het voedsel. Door het garen van vlees op een lage temperatuur blijven ook de sappen zitten in het vlees, en dat zorgt voor een heerlijke smaak. 

Doe net even wat meer moeite in de voorbereiding

Wat we hiermee bedoelen? Maak dingen van te voren zelf, vers klaar. Denk hierbij aan een frisse salade, maar waar je ook punten mee scoort is door zelfgemaakte sauzen op tafel te zetten. Een verse knoflooksaus bijvoorbeeld. Dit is super makkelijk te maken, maar smaakt duizend maal lekkerder dan een standaard flesje uit de supermarkt.  

Kortom, barbecueën wordt net even een stukje leuker en de gerechten worden net een tikkeltje lekkerder als je er iets meer moeite, en daarmee liefde, in stopt!

No ratings yet.

Beoordeling