verse kruiden drogen

Kruiden drogen

Kruiden drogen? Wist je dat je zelf heel makkelijk verse kruiden kunt drogen? Zo kun je kruiden nog veel langer gebruiken. Regelmatig heb ik verse tijm, basilicum of rozemarijn in huis, en meestal houden we veel over. De restjes laat ik liever niet verleppen op het aanrecht of in de koelkast. Benieuwd hoe?
Verreweg de meeste kruiden zijn geschikt om te drogen. Zo kun je rozemarijn, tijm en oregano prima laten drogen om ze zo langer te bewaren. Maar hoe doe je dat? Heel makkelijk eigenlijk! Hang ze ondersteboven op een droge plaats in huis. Bijvoorbeeld in de keuken. Laat ze gedurende 1 tot en met 4 weken hangen. Wil je niet zo lang wachten? Je kunt de kruiden ook drogen in de oven. Leg ze in de oven en zet de temperatuur op 60 graden. Laat het deurtje op een kier staan. In ongeveer 1 tot 3 uur zijn ze gedroogd en kun je ze lekker lang bewaren!

Vond je dit artikel waardevol? Help dan mee om dit blog bericht de delen met anderen. Klik hieronder om dit bericht te delen! Ik zou het ook leuk vinden als je een reactie achterlaat!

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

3 Reacties

  1. Wat leuk, ik gooi vaak een groot deel weg. Volgende keer zal ik dit eens proberen.

  2. Dat is zonde Anouk, even ophangen en laten drogen. Dan kun je het ook nog in kleine stukjes hakken en in een bewaar potje doen!

  3. Handig! Zelf koop ik regelmatig zo'n potje verse kruiden maar meestal verdwijnt het na een week in de prullenbak..

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *