Kruiden drogen? Wist je dat je zelf heel makkelijk verse kruiden kunt drogen? Zo kun je kruiden nog veel langer gebruiken. Regelmatig heb ik verse tijm, basilicum of rozemarijn in huis, en meestal houden we veel over. De restjes laat ik liever niet verleppen op het aanrecht of in de koelkast. Benieuwd hoe?
Verreweg de meeste kruiden zijn geschikt om te drogen. Zo kun je rozemarijn, tijm en oregano prima laten drogen om ze zo langer te bewaren. Maar hoe doe je dat? Heel makkelijk eigenlijk! Hang ze ondersteboven op een droge plaats in huis. Bijvoorbeeld in de keuken. Laat ze gedurende 1 tot en met 4 weken hangen. Wil je niet zo lang wachten? Je kunt de kruiden ook drogen in de oven. Leg ze in de oven en zet de temperatuur op 60 graden. Laat het deurtje op een kier staan. In ongeveer 1 tot 3 uur zijn ze gedroogd en kun je ze lekker lang bewaren!

Vond je dit artikel waardevol? Help dan mee om dit blog bericht de delen met anderen. Klik hieronder om dit bericht te delen! Ik zou het ook leuk vinden als je een reactie achterlaat!

5/5 (2)

Beoordeling