chocolade popcorn

Chocolade popcorn

Wie is er niet gek op popcorn? Deze chocolade popcorn is mijn favoriete snack tijdens een spannende film! Dit recept heb ik bedacht omdat ik, zoals zoveel vrouwen, helemaal gek ben op chocolade! Nu de herfst al in zicht is begint het bij mij te kriebelen om lekker op de bank een filmpje te kijken met een bakje popcorn in de hand.

Ik was helemaal niet van plan om iets nieuws te proberen, maar toen ik bedacht dat je popcorn prima kunt combineren met chocolade moest ik de keuken in! Het recept om makkelijk en snel een bijzondere popcorn op tafel te zetten dus! En verse popcorn ruikt ook nog is heerlijk! Je kunt dit zo eenvoudig maken dat het bijna niet de moeite is om hier een recept van de beschrijven, maar dat

eerlijk de geur van vers popcorn door het huis! En dan ook nog chocolade popcorn! Het is zo makkelijk om te maken dat het bijna niet de moeite waard is het te beschrijven, maar ik ga het toch doen! haha.
Deze ingrediënten heb je nodig
zonnebloem olie
maiskorrels
melk of pure chocolade

Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een klein laagje water in een steelpannetje te doen en het aan de kook brengen. Zodra het kookt draai je het vuur omlaag, en doe je er een ander pannetje in. In dit pannetje doe je de chocolade, op die manier smelt het.

popcorn met chocolade

Pak vervolgens een grote kookpan en doe hier de zonnebloem olie in totdat de gehele bodem is bedekt. Zet het vuur hoog en laat de zonnebloem olie heet worden (dit duurt ongeveer 2 minuten). Doe daarna de maiskorrels in de pan totdat de bodem bedekt is. Leg daarna de deksel op de pan en zet het vuur omlaag. Schud zo nu en dan met de pan zodat de maiskorrels die nog niet zijn ontpopt ook ontpoppen. Herhaal dit totdat alle maiskorrels zijn gepopt. Pak daarna een vork en leg deze in de gesmolten chocolade en besprenkel het totdat de chocolade op is.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Chocolade popcorn


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced zonnebloem olie maiskorrels melk of pure chocolade
Price: 3

Directions:
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een klein laagje water in een steelpannetje te doen en het aan de kook brengen. Zodra het kookt draai je het vuur omlaag, en doe je er een ander pannetje in. In dit pannetje doe je de chocolade, op die manier smelt het. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

8 Reacties

  1. Het ziet er lekker uit! En zo is chocola toch wat minder calorierijk denk ik dan als je gewoon een reep eet.

  2. Dat ziet er lekker uit! Ik ga het van het weekend ook uitproberen, ben erg benieuwd naar de smaak!

  3. Zalig! Ik heb dan ook altijd de zoete popcorn, de dus deze gaan we ook eens maken.

  4. Heerlijk en super makkelijk. Weer eens wat anders!

  5. Oeh dat ziet er lekker uit. Ik vind de geur van verse popcorn altijd al zo lekker!

  6. Heb ik ook al gemaakt, is super!

  7. Jaa! Dit is heel erg lekker :D Wie het niet heeft geprobeerd moet dat zeker doen!

  8. Héérlijk zeg! Ben dol op popcorn en al helemaal op chocolade :)

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *