Wie is er niet gek op popcorn? Deze chocolade popcorn is mijn favoriete snack tijdens een spannende film! Dit recept heb ik bedacht omdat ik, zoals zoveel vrouwen, helemaal gek ben op chocolade! Nu de herfst al in zicht is begint het bij mij te kriebelen om lekker op de bank een filmpje te kijken met een bakje popcorn in de hand.

Ik was helemaal niet van plan om iets nieuws te proberen, maar toen ik bedacht dat je popcorn prima kunt combineren met chocolade moest ik de keuken in! Het recept om makkelijk en snel een bijzondere popcorn op tafel te zetten dus! En verse popcorn ruikt ook nog is heerlijk! Je kunt dit zo eenvoudig maken dat het bijna niet de moeite is om hier een recept van de beschrijven, maar dat

eerlijk de geur van vers popcorn door het huis! En dan ook nog chocolade popcorn! Het is zo makkelijk om te maken dat het bijna niet de moeite waard is het te beschrijven, maar ik ga het toch doen! haha.
Deze ingrediënten heb je nodig
zonnebloem olie
maiskorrels
melk of pure chocolade

Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een klein laagje water in een steelpannetje te doen en het aan de kook brengen. Zodra het kookt draai je het vuur omlaag, en doe je er een ander pannetje in. In dit pannetje doe je de chocolade, op die manier smelt het.

popcorn met chocolade

Pak vervolgens een grote kookpan en doe hier de zonnebloem olie in totdat de gehele bodem is bedekt. Zet het vuur hoog en laat de zonnebloem olie heet worden (dit duurt ongeveer 2 minuten). Doe daarna de maiskorrels in de pan totdat de bodem bedekt is. Leg daarna de deksel op de pan en zet het vuur omlaag. Schud zo nu en dan met de pan zodat de maiskorrels die nog niet zijn ontpopt ook ontpoppen. Herhaal dit totdat alle maiskorrels zijn gepopt. Pak daarna een vork en leg deze in de gesmolten chocolade en besprenkel het totdat de chocolade op is.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling