rucola kip salade

Kip rucola salade

Kip rucola salade is een eenvoudige, maar superlekker frisse salade! Laatst had ik gewoon zin om een salade te eten, maar wel een keer iets anders dan de standaard salade die ik vaak met ijsbergsla maak. Hij viel goed in de smaak en zal ongetwijfeld vaker op tafel staan!

Net zoals eigenlijk alle recepten die tot nu toe op Lekkeremaaltijd staan is ook deze kip rucola salade makkelijk om te maken. In de zomermaanden is kipfilet dan ook niet aan te slepen. Ik eet met deze zomerse temperaturen dan ook het liefst een frisse salade. Vaak met gebakken kip reepjes en rucola salade. Hij valt opvallend genoeg ook altijd in de smaak, en doet het goed als bijgerecht!

Onlangs deelde ik dit recept met een van mijn collega’s, die waren wel benieuwd naar de salade die ik in de pauze op at. Het rook zo lekker werd er gezegd! Ze hebben er in ieder geval van genoten. Toch benieuwd naar een andere salade? Op deze pagina vind je andere lekkere salades!
Deze ingrediënten heb je nodig
100 gram kipfilet
75 gram rucola
2 (cherry) tomaten
1 tl pesto
1 tl mayonaise
olijfolie
snufje peper en zout

Zo maak je het
Pak een grote saladeschaal een doe hier de rucola in, meestal is deze al gewassen, maar ik spoel ‘m vaak even af onder de koude kraan. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat ze daarna even afkoelen in de koelkast.

kipsalade rucola

Meng in een kommetje een scheutje olijfolie, pesto en mayonaise door elkaar zodat het een sausje is geworden. Snijd de tomaten in partjes en doe deze bij de rucola. Verdeel de rucola op een bord en doe hier de tomaat en het sausje overheen. Leg als laats de reepjes gebakken kipfilet overheen. Breng het als laatst op smaak met een beetje peper en zout. Tip: Ben je niet dol op gebakken kip? Je kunt ook prima uitgebakken spekjes of hamreepjes gebruiken!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Kip rucola salade


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 100 gram kipfilet 75 gram rucola 2 (cherry) tomaten 1 tl pesto 1 tl mayonaise olijfolie snufje peper en zout
Price: 7

Directions:
Pak een grote saladeschaal een doe hier de rucola in, meestal is deze al gewassen, maar ik spoel 'm vaak even af onder de koude kraan. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat ze daarna even afkoelen in de koelkast. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

7 Reacties

  1. Hij ziet er erg lekker uit. Ik hd er zelf nooit aan gedacht om vlees te verwerken in een salade, dus dank voor de tip.

  2. Salades eet ik ook meer in de zomer, maar durf het nu ook mee met de koudere dagen te doen hoor.

  3. Erg lekker, ik ben dol op salades en wat hier in gaat, lust ik allemaal, dus ik bewaar hem even!

  4. Dat kan ook prima hoor Sylvia! :-)

  5. Ziet er inderdaad erg lekker uit! We zijn hier dol op salades en voor vanavond staat er eigenlijk een witlofsalade op de planning maar je raadt het al, deze wordt nu vervangen door jouw salade! Dank je voor de tip!

  6. Dit ziet er heerlijk uit en zo klaar te maken! Misschien ga ik dit lekker maken voor de lunch van vandaag! Heerlijk!

  7. De salade ziet er heerlijk uit in elk geval en is niet moeilijk te maken zo te lezen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *