Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag een heerlijke spaghetti garnalen schotel, zo uit de oven! Waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor dagelijks nieuwe recepten? Meestal gewoon door de vraag te stellen “wat zullen we vanavond eten?”

Dan wel het liefst iets wat ik in de middag, of zelfs de vorige avond klaar kan maken. Ik ben dol op pasta, meerdere pasta recepten vind je hier, mocht dit recept je niks lijken. Spaghetti garnalen schotel is niets meer of minder dan lekkere pasta met garnalen in een fijne saus. Heerlijk smullen dus op een rustige avond! Zo kwam ik althans op het idee om ‘m in de oven te doen, zo hoefde ik het alleen maar op te warmen.

Of je er nu net zoals mij gek op bent of niet, ovenschotels zijn makkelijk! Zeker Italiaanse ovenschotels, de Nederlandse vind ik zelf vooral lekker in de herfst en winter periode (ja die komt alweer in zicht..). Gebruik vooral veel verse ingrediënten, zo heb ik verse garnalen gebruikt en verse spaghetti. Die je ook zelf kunt maken. Zonder pakjes en zakjes!

Met de geraspte kaas krijgt de ovenschotel een heerlijk krokant top laagje, een ovenschotel zonder dit smeuïge krokante laagje is nou eenmaal geen ovenschotel! Liever even verder kijken op Lekkeremaaltijd naar andere pasta recepten? Klik hier!
Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram spaghetti
150 gram gepelde gamba’s
1 el olijfolie
2 gesnipperde uien
1 geperst teentje knoflook
2 preien in dunne ringen
100 ml kookroom
2 eieren
100 gram geraspte kaas
zout en peper
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven als eerst voor op 200 graden. Kook als eerst de spaghetti volgens de verpakking al dente (dit is meestal in 6 minuten). Verhit vervolgens een flinke scheut olijfolie in een wok pan op hoog vuur en fruit hierin de gesnipperde uien, prei ringen en de geperste knoflook. Doe hier als laatst de gepelde gamba’s bij en en bak ze ongeveer 3 minuten goed door.

garnalen ovenschotel

Draai het vuur dicht en laat het spaghetti mengsel een beetje afkoelen. Voeg nu de kookroom en de eiren toe en breng het met een beetje peper en zout op smaak. Vul de ovenschaal vervolgens met het mengsel. Strooi de geraspte kaas er tot slot overheen en bak de spaghetti garnalen schotel in circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Spaghetti garnalen schotel
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Spaghetti garnalen schotel


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 200 gram spaghetti 150 gram gepelde gamba's 1 el olijfolie 2 gesnipperde uien 1 geperst teentje knoflook 2 preien in dunne ringen 100 ml kookroom 2 eieren 100 gram geraspte kaas zout en peper olijfolie
Price: 11

Directions:
Verwarm de oven als eerst voor op 200 graden. Kook als eerst de spaghetti volgens de verpakking al dente (dit is meestal in 6 minuten). Verhit vervolgens een flinke scheut olijfolie in een wok pan op hoog vuur en fruit hierin de gesnipperde uien, prei ringen en de geperste knoflook. Doe hier als laatst de gepelde gamba's bij en en bak ze ongeveer 3 minuten goed door. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Jenny - IkReis

    Wat een lekker recept!

    Ik heb al heel lang geen overschoten met spaghetti gemaakt. Zonde, want het is zo lekker. (Soms maakte ik een soort mandje van spaghetti in de ovenschaal.)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.