zalmfilet barbecue

Barbecue zalmfilet

Wat er is lekkerder dan barbecue zalmfilet? Ik ben er gek op, lekker knoeien met de barbecue op warme dagen met verschillende vis en vlees. De zalmfilet ontbreekt bij mij echter nooit op een barbecue.

Dat ik graag gemakkelijke recepten plaats die gezond zijn en zonder pakjes gemaakt worden is inmiddels wel bekend. Ook in de zomerperiode laat ik zien dat je zelf heerlijke sate spiesjes kunt maken, en hoe je het beste een lekker stukje zalmfilet klaar kunt maken op de barbecue. Prettig en lekker gezond barbecuen dus! De marinade is zacht en de citroen maakt het tot slot heerlijk fris. Een bijna onbeschrijfelijke smaaksensatie!

Oké, vandaag leek het meer herfst dan zomer, maar ik weet bijna zeker dat we allemaal de kans nog krijgen om de barbecue naar buiten te rollen. Hier meestal vanuit het tuinhuisje op het gras. Met ongetwijfeld mooie dagen in het vooruitzicht opnieuw een heerlijk barbecue recept! Iedereen die wel een stukje vis lust (of als je toch niet zo’n fan bent), zal kunnen genieten van dit stukje zalm. Ga jij ‘m proberen tijdens de eerstvolgende barbecue?
Deze ingrediënten heb je nodig
zalmfilet (met of zonder huid)
4 el honing
1 ui
sojasaus
1 tl knoflookpoeder
halve citroen
1 tl gemberpoeder

Zo maak je het
Pak een diepe schaal en doe hier de honing en sojasaus in en meng het door elkaar. Voeg vervolgens 1 theelepel gemberpoeder en de knoflookpoeder doorheen en roer het door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Snijd de ui in zo klein mogelijke stukjes en meng deze door de marinade.

De marinade is klaar, dus kunnen de zalmfilet stukken in de schaal gelegd worden. Schep met een lepel de saus goed over de zalmfilets heen. Laat het tenminste 30 minuten in de koelkast staan. Draai de zalmfilets na ongeveer 15 minuten een keertje om, zo worden de ingrediënten aan beide kanten opgenomen.

De zalmfilet kan nu op een hete barbecue geroosterd worden. Doe dit ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Je kunt de saus die nog in de schaal zit tijdens het barbecuen ook nog over de zalmfilet scheppen. Knijp tot slot nog, naar smaak, een beetje verse citroensap over de zalmfilet. Genieten van een heerlijk stuk barbecue zalmfilet!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Barbecue zalmfilet


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced zalmfilet (met of zonder huid) 4 el honing 1 ui sojasaus 1 tl knoflookpoeder halve citroen 1 tl gemberpoeder
Price: 7

Directions:
Pak een diepe schaal en doe hier de honing en sojasaus in en meng het door elkaar. Voeg vervolgens 1 theelepel gemberpoeder en de knoflookpoeder doorheen en roer het door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Snijd de ui in zo klein mogelijke stukjes en meng deze door de marinade. De marinade is klaar, dus kunnen de zalmfilet stukken in de schaal gelegd worden. Schep met een lepel de saus goed over de zalmfilets heen. Laat het tenminste 30 minuten in de koelkast staan. Draai de zalmfilets na ongeveer 15 minuten een keertje om, zo worden de ingrediënten aan beide kanten opgenomen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

3 Reacties

  1. Hmmm ziet er heerlijk uit! Wij hebben vorige week de zomer nog afgesloten met een lekker gezellige barbecue!

  2. Ziet er inderdaad heerlijk uit! Als het nog eens goed weer is dan maak ik deze eens. Het moet niet altijd vlees op de grill zijn.

  3. Heerlijk! Ik houd van zalm, en wil minderen met vlees. Dus dit vind ik een prachtig alternatief.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *