Ik eet graag pastas, zowel warme als koude. Wat dacht je van deze frisse pastasalade met cherrytomaat? Met dit mooie zomerse weer mag dit gewoonweg niet ontbreken! In mijn tijd als studente at ik wekelijks pastas omdat het makkelijk, snel en lekker was.

Als je de pasta recepten op lekkeremaaltijd.nl bekijkt zie je dat ik graag varieer, zo was de laatste pasta die ik plaatste gemaakt met geitenkaas en cashewnoten. Omdat ik met dit weer meer zin kreeg in een frisse salade heb ik een salade gemaakt van cherrytomaat en ijsbergsla. Het resultaat een pastasalade met cherrytomaat! Heerlijk, om je vingers bij af te likken!

Een tijdje terug vroeg iemand mij of ik niet wat meer “culinaire hoogstandjes” wilde maken, hij wist dat ik gek was op koken en dat ik dat ook wel kon, daar kwam hij afgelopen kerst namelijk achter. Maar het antwoord was nee, ik ben gek op makkelijke recepten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wie heeft daar per slot van rekening tijd voor? Ik werk fulltime en zie mezelf niet na een lange werkdag nog uitgebreid koken.

Niet teveel moeite dus, en met ingrediënten die bijna iedereen standaard in huis heeft. En die natuurlijk al lekker genoeg zijn van zichzelf. Ik verzin liever nieuwe combinaties met verschillende ingrediënten, creatief en vernieuwend, maar wel altijd makkelijk om te maken en natuurlijk lekker zonder pakjes en zakjes!
Deze ingrediënten heb je nodig
100 gram pasta
2 el pesto
ijsbergsla
10 Cherry tomaatjes
blokjes fetakaas
gebakken spekreepjes

Zo maak je het
Kook de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de ijsbergsla in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pak een salade kom en meng hierin de twee eetlepels pesto met een aantal fetakaas blokjes door de pasta. Laat de pasta even afkoelen en voeg de ijsbergsla, cherrytomaatjes en gebakken spekreepjes toe.

lekkere pastasalade

Meng het opnieuw goed door elkaar zodat alle ingrediënten zich vermengen. Serveer op een bord of eet het gewoon zo uit de saladekom, wel zo makkelijk! Tips? Stukjes zongedroogde tomaat erin is ook heerlijk, of stukjes paprika, gekookte kip en hamblokjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling