pastasalade met cherrytomaat

Pastasalade met cherrytomaat

Ik eet graag pastas, zowel warme als koude. Wat dacht je van deze frisse pastasalade met cherrytomaat? Met dit mooie zomerse weer mag dit gewoonweg niet ontbreken! In mijn tijd als studente at ik wekelijks pastas omdat het makkelijk, snel en lekker was.

Als je de pasta recepten op lekkeremaaltijd.nl bekijkt zie je dat ik graag varieer, zo was de laatste pasta die ik plaatste gemaakt met geitenkaas en cashewnoten. Omdat ik met dit weer meer zin kreeg in een frisse salade heb ik een salade gemaakt van cherrytomaat en ijsbergsla. Het resultaat een pastasalade met cherrytomaat! Heerlijk, om je vingers bij af te likken!

Een tijdje terug vroeg iemand mij of ik niet wat meer “culinaire hoogstandjes” wilde maken, hij wist dat ik gek was op koken en dat ik dat ook wel kon, daar kwam hij afgelopen kerst namelijk achter. Maar het antwoord was nee, ik ben gek op makkelijke recepten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wie heeft daar per slot van rekening tijd voor? Ik werk fulltime en zie mezelf niet na een lange werkdag nog uitgebreid koken.

Niet teveel moeite dus, en met ingrediënten die bijna iedereen standaard in huis heeft. En die natuurlijk al lekker genoeg zijn van zichzelf. Ik verzin liever nieuwe combinaties met verschillende ingrediënten, creatief en vernieuwend, maar wel altijd makkelijk om te maken en natuurlijk lekker zonder pakjes en zakjes!
Deze ingrediënten heb je nodig
100 gram pasta
2 el pesto
ijsbergsla
10 Cherry tomaatjes
blokjes fetakaas
gebakken spekreepjes

Zo maak je het
Kook de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de ijsbergsla in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pak een salade kom en meng hierin de twee eetlepels pesto met een aantal fetakaas blokjes door de pasta. Laat de pasta even afkoelen en voeg de ijsbergsla, cherrytomaatjes en gebakken spekreepjes toe.

lekkere pastasalade

Meng het opnieuw goed door elkaar zodat alle ingrediënten zich vermengen. Serveer op een bord of eet het gewoon zo uit de saladekom, wel zo makkelijk! Tips? Stukjes zongedroogde tomaat erin is ook heerlijk, of stukjes paprika, gekookte kip en hamblokjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Pastasalade met cherrytomaat


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 100 gram pasta 2 el pesto ijsbergsla 10 Cherry tomaatjes blokjes fetakaas gebakken spekreepjes
Price: 6

Directions:
Kook de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de ijsbergsla in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pak een salade kom en meng hierin de twee eetlepels pesto met een aantal fetakaas blokjes door de pasta. Laat de pasta even afkoelen en voeg de ijsbergsla, cherrytomaatjes en gebakken spekreepjes toe. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

7 Reacties

  1. Lekker hoor! pasta is hier ook een hit, in ieder geval bij d man en mij. De jongens zijn er verdeeld over. Toch eten we een a twee keer per week pasta. Goed idee met de spekreepjes.

  2. het water komt me in de mond, heerlijk

  3. Is zeker een heerlijke salade! Zeker met mooi weer, jammer dat het vandaag meer herfst is!..

  4. Deze pasta ziet er heel aantrekkelijk uit vind ik. Ook door de mooie kleuren van rood en groen!

  5. Bij mij is pastasalade ook altijd favoriet. Hier in huis minder helaas.. ook gewone pasta eten wij graag!

  6. Ziet er goed uit! Pastasalade is zo lekker en ik vind het fijn dat je het gemakkelijk mee kunt nemen.

  7. Hier gaat het ook regelmatig mee naar het werk, ideaal! En die reacties van collega's..

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *