Deze prachtige appel- en koolsla is zoet, helder en knapperig, de perfecte bijgerecht voor elke maaltijd en geweldig om mee te nemen in een potje.
Je hebt geen spiralisator nodig om dit te maken, je kunt de appels natuurlijk snijden en in dunne reepjes snijden, maar als je die hebt, gebruik het dan omdat het zo veel gemakkelijker en sneller te doen is!

Geen boren, en de zaden komen er gewoon uit. Ik gebruikte het dikkere mes op mijn Paderno Spiral Vegetable Slicer om mijn appelzoodles te maken, die niet alleen voor courgette zijn! Ik verwijder gewoon de stelen en plaats het dikkere uiteinde in de kleine spaken voor een betere grip. Spiraalvormig en voeg snel de dressing toe zodat de appels niet bruin worden (citroensap werkt ook). De maanzaaddressing is de perfecte afwerking van deze slaw, ik hoop dat je geniet!
Deze ingrediënten heb je nodig

2 kopjes gesnipperde groene kool
2 kopjes gesnipperde rode kool
1 granny smith appels, stengel verwijderd
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gouden balsamico azijn
1 theelepel maanzaad
1 theelepel honing
1/4 tsp Kosher zout
vers gemalen zwarte peper, naar smaak

Zo maak je het

Voor de dressing, in een middelgrote kom, garde samen de olijfolie, azijn, maanzaad, honing, zout en peper. Spiraal de appel met behulp van het grotere noedelblad van de spiralizer. Als de spiralizer stopt met draaien, controleer dan of er een zaadje in het mes is blijven steken. Knip de appelspiralen met een schaar in kleinere 6- tot 8-inch lange stukken. Breng het samen met de kool over naar een grote kom. Giet dressing over slaw en roer om te combineren. Eet meteen of bedek en plaats in de koelkast om later te eten.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling