De bekroonde chef-kok Katie Button uit Asheville, de tapasbar van Cúrate , kent en houdt van Spaans eten, maar was geen grote fan van de goedkope, rubberachtige kaas die meestal wordt aangetroffen in dit klassieke, kindvriendelijke gerecht in het land.

Ze stopt de varkenskarbonades met nootachtige Manchego (kinderen die Cheddar aankunnen, moeten geen klachten hebben), zoete en milde piquillo-pepers (die je indien nodig kunt weglaten) en dun gesneden ham. De panko korst snijdt in de hete olie en de kaas smelt terwijl het vlees mals blijft, voor een maaltijd van een doordeweekse avond waar jij en je kinderen dol op zullen zijn, maar je kunt het zeker ook serveren aan de dinergasten.

Opmerkingen: Als u kip verkiest, vervangt u de karbonades met velloze, zonder huid borsten. Serveer met onze Spaanse Couscous-salade en eenvoudige gestoomde, gebakken of geroosterde groenten, of zelfs een groene salade, aan de zijkant.
Deze ingrediënten heb je nodig

4 flinke zonder been varkenslende karbonades
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
6 deli-dunne plakjes zwarte bosham
3 ons Cordobés of Manchego-kaas, geschild in flinterdunne plakjes met een dunschiller
4 piquillo pepers, opengesneden
1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
1 groot ei
1 kopje panko (Japanse broodkruimels)
canola-olie, om te braden

Zo maak je het

Plaats elk varkenshakje tussen grote vellen plasticfolie en pond met een vleeshaver, zware koekenpan of deegroller tot een dikte van 1/8 inch. Kruid beide kanten van elke hap met zout en peper. Plaats 1 1/2 plakham op elke hakte in één enkele laag om het oppervlakte te behandelen, dan laag de kaas en piquillos op de helft van elke hakte. Vouw elke hak in tweeën als een boek om de kaas en piquillos te omsluiten.

Plaats de bloem in een ondiepe schaal, sla het ei in een andere en spreid de panko in een derde. Blaas voorzichtig alle kanten van de gevulde karbonades in de bloem en schud het overtollige vet eraf. Bedek het losgeklopte ei en graaf de panko in. Tik op overtollige kruimels.

Voeg voldoende olie toe aan een grote koekenpan om 1/4 inch aan de zijkanten te komen. Verwarm op middelhoog tot heet. Een panko-kruim zou onmiddellijk moeten sissen als je erin valt. Voeg 2 gepaneerde karbonades toe en bak, één keer draaien, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Giet af op papieren handdoeken en breng het licht op smaak met zout. Herhaal met de resterende karbonades en serveer onmiddellijk.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling