Gevulde eitjes zijn perfect feestvoer: gemakkelijk te maken (zelfs ruim van te voren), gemakkelijk te eten en eindeloos naar wens en smaak aanpasbaar. Deze versie is gebaseerd op een recept van een goede vriendin.

De gehakte garnalen voegen zoetheid en textuur toe, en augurken saus brengt een beetje crunch en tang. De garnalen maken echt het verschil, maar als je ze niet kunt eten vanwege allergieën of dieetbeperkingen, probeer dan fijn gesneden komkommer of wortels te vervangen voor extra textuur. En als je echt van garnalen houdt, koop dan een tiental kleine, laat ze in hun geheel staan ​​na het koken en afkoelen, en leg ze bovenop elk eitje voordat je ze besprenkelt met paprika.

Van tevoren doen: Hoe je ook gaat met de vulling, je kunt de eieren tot 2 dagen van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren (afgedekt met plasticfolie, voorzichtig in de dooiers geperst), maar voeg de paprika pas toe als je vlak voor het serveren of het zal oplossen.

Presentatie : Door de vulling in de eiwitten te pipen, is het gemakkelijker om de hoeveelheid te regelen en ontstaat een meer verfijnde look – u kunt een spuitzak en piping-tip gebruiken voor extra elegantie, maar een plastic zak met een afgeknipte rand doet ook de truc.

We hebben geen einde aan de recepten voor eieren , maar als u op zoek bent naar iets stevigers , probeer dan ons recept voor eiersalade Gribiche en ons recept voor gebakken eieren, kaas en bieslooktaartjes.
Deze ingrediënten heb je nodig

1 eetlepel extra vierge olijfolie
6 kleine ongekookte garnalen (of 3 grote), gepeld
zout naar smaak
6 eieren, bij voorkeur iets oudere eieren zodat ze gemakkelijker kunnen worden geschild
3 eetlepels mayonaise
eventueel een fijngehakte augurk
1 theelepel bruine mosterd
paprika, voor de garnering

Zo maak je het

Breng een pan water aan de kook. Leg het ijswater apart in een grote kom, diep genoeg om de 6 eieren onder te dompelen. Verhit in een kleine koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de garnalen tot ze gaar zijn. Zout naar smaak, haal van het vuur, dan volledig afkoelen en fijnsnijden. Als het water kookt, kook de eieren gedurende 10 tot 12 minuten, afhankelijk van de grootte: extra grote eieren hebben ongeveer 12 minuten nodig, en middelgrote tot grote eieren nemen slechts 10. Ze moeten gewoon hardgekookt zijn, idealiter met het centrum van de eieren. de dooier nog steeds een beetje zacht.

Dompel ze onder in het ijswaterbad als ze klaar zijn. Als alternatief kunt u gedurende 5 minuten koud water over hen laten lopen. Schil de eieren en snijd ze in twee, haal de dooiers uit de blanken. Klop de dooiers licht met een vork op elkaar totdat ze ruwweg met elkaar zijn gemengd en meet ze vervolgens. Wat de hoeveelheid eigeel ook is, voeg driekwart van die hoeveelheid mayonaise toe aan de eierdooiers (ongeveer 3 eetlepels) en meng het dan.

Pas op dat je niet te glad gaat, omdat de textuur belangrijk is. Voeg de volledig gekoelde garnalen, de augurk, de mosterd en een flinke scheut zout aan de schaal toe. Meng alle ingrediënten goed. Voeg toe aan een spuitzak (of een zak met een rits en een klein gaatje in de hoek om op een spuitzak te lijken) en steek de dooier in de middelpunten van de blanken. Bedek met paprika en serveer.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.67/5 (3)

Beoordeling