Dit eenvoudige huisgemaakte bagelrecept is helemaal opnieuw gemaakt met slechts vijf (5) ingrediënten – meel, Griekse yoghurt, eiwit, bakpoeder en zout! Geen gist, geen koken, geen mooie mixer. Bak ze in de oven of in de friteuse!

Ik ben helemaal geobsedeerd met deze bagels !! Ik ben het hele weekend bezig geweest om ze uit te testen in mijn oven en luchtfriteool, met verschillende soorten meel na het vinden van deze Griekse yoghurt bagels, die allemaal de donder zijn in de Weight Watcher-gemeenschap (slechts 3 slimme punten!). Ze zijn rijk aan eiwitten dankzij de yoghurt en smaken zo goed, warm recht uit de oven.

We hadden het met een beetje boter, maar roomkaas zou ook geweldig zijn! Het oorspronkelijke recept maakt gebruik van zelfrijzend bakmeel, maar ik maak het liever zelf, omdat ik het nooit bij de hand heb (het is gemakkelijk, voeg gewoon zout en bakpoeder toe!). Ik heb ze ook overgeslagen en ze waren nog steeds geweldig en groeiden behoorlijk uit.

Ik testte ze uit met tarwe en glutenvrije bloem, en ze werkten allebei hoewel de glutenvrije versie langer duurde om te bakken en niet zoveel steeg als de tarweversie. Ze kwamen eruit is gewoon goed in de lucht friteuse zoals ze deden in de oven, alleen de air- fryer (ik heb de Nuwave Brio , affiliate link) was veel sneller.

Deze bagels zijn perfect om op te scheppen voor het ontbijt, je kunt het deeg maken en in de koelkast bewaren, ze vervolgens oprollen en in de oven doen terwijl je klaar bent voor de dag! Het deeg moet vóór het bakken op kamertemperatuur zijn, dus als je van plan bent om dit te doen, geef het dan een uur om te rusten voor het bakken.

Tips voor de perfecte beagles
Gebruik een silpat- of perkamentpapier dat is besproeid met olie om te voorkomen dat ze aan de bakplaat blijven kleven. Om het perkament op de bakplaat te houden, spuit u een beetje olie op de hoeken. De bagels breiden uit als ze bakken, dus zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben zodat ze niet aan elkaar plakken.
Griekse yoghurt in plaats van gewoon is een must, als er vloeistof in de yoghurt is, zorg er dan voor dat deze wordt afgetapt. Ik heb getest met Fage en Stonyfield Greek, beide werkten geweldig.

Als je deeg kleverig is voeg je meer bloem toe of gebruik je minder yoghurt.
Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen om meer te maken. Je kunt hem ook half of kwart om minder te maken.
Om ze te maken met zelfrijzend bakmeel, laat het zout en het bakpoeder weg.
Bak op het bovenste rek zodat de bodems niet te bruin worden.

Glutenvrije beagles
Ik heb de glutenvrije bagels een paar keer getest in de oven en de lucht friteuse, beide werkten maar de lucht friteuse werkte beter, waardoor de bagels een gouden knapperige korst kregen, hier is wat werkte:

Ik gebruikte Bob’s Redmill glutenvrij 1 op 1 bloem
Ik klopte een eiwit tot schuimig en voegde dat toe aan de yoghurt, helemaal optioneel
Toen ik de bagels vormde, doopte ik mijn vinger in water en streek het glad.
Ik verhoogde de oven tot 400F en liet ze 20 minuten bakken, daarna liet ik ze afkoelen voordat ik ze opensneed.
In de lucht friteuse bakte ik 325F 12 min draaien halverwege. Laat afkoelen voor het snijden.

Zuivel vrije beagles
Ik heb dit zuivelvrij een paar verschillende manieren met succes getest.

Je kunt een dikke zuivelvrije Griekse yoghurt gebruiken, Kite Hill (blauw label) was het merk dat ik vond en testte. Deze yoghurt is geen 0 Freestyle Points.
Ik ruilde de yoghurt in voor gelijke stukken zijden tofu en had ook veel succes. Dit is een goed 0-punts alternatief.
Ik was in staat om ze zuivelvrij, glutenvrij te maken met beide methoden en Bobs Red Mill 1 tot 1 GF bloem, waardoor de bakduur voor GF 10 minuten toeneemt.

Beagles zonder ei
De eierwasserij geeft de bagels een mooie glans en helpt ook de topping stick, maar als je last hebt van ei-allergieën laat het dan weg, je kunt ze met water poetsen om de toppings te helpen kleven.

Bewaren en invriezen van beagles
U kunt overgebleven bagels in plastic wikkelen en de volgende dag opwarmen zonder te koelen of maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
Om te bevriezen, snijd open en wikkel individueel met folie of plastic folie. Verwarm ze opnieuw in de oven, broodrooster of lucht friteuse tot ze warm zijn.
U kunt het deeg maken en het gedurende maximaal 3 dagen gekoeld met plastic omhuld houden. Als je voor 1 kookt, neem je gewoon een kwart van het deeg een uur van tevoren en bak het ’s morgens. Het deeg moet op kamertemperatuur zijn voor het bakken.
Deze ingrediënten heb je nodig

1 kopje ongebleekte bloem voor alle doeleinden, volkoren of glutenvrije mix *
2 theelepels bakpoeder (zorg ervoor dat het niet is verlopen of het zal niet opkomen)
3/4 theelepel koosjer zout (minder gebruiken bij gebruik van keukenzout)
1 kopje niet-vette Griekse yoghurt (geen gewone yoghurt, het wordt te plakkerig)
1 eiwit, geslagen (heel ei werkt ook goed)
(optionele toppings: alles bagelsmaak, sesamzaad, maanzaad, gedroogde knoflookvlokken, gedroogde uivlokken) **

Zo maak je het

OVEN METHODE
Verwarm de oven voor op 375F. Leg perkamentpapier of een silpat op een bakplaat. Als u perkamentpapier gebruikt, spuit dan met olie om kleven te voorkomen.
Meng in een middelgrote kom het meel, bakpoeder en zout en klop goed. Voeg de yoghurt toe en meng met een vork of spatel totdat het goed gecombineerd is, ziet het er uit als kleine kruimels.

Meel licht bloem op een werkoppervlak en verwijder het deeg uit de kom, kneed het deeg een paar keer tot het deeg kleverig is, maar niet plakkerig, ongeveer 15 draaien (het mag geen deeg aan je hand achterlaten als je wegtrekt).

Verdeel in 4 gelijke ballen. Rol elke bal in 3/4-inch dikke touwen en voeg de uiteinden samen om bagels te vormen. (of je kunt een bal maken en een gat porren in het midden en het dan iets uitrekken)

Top met ei wassen en bestrooi beide zijden met kruiden naar keuze. Bak gedurende 25 minuten op het bovenste rek van de oven. Laat minimaal 15 minuten afkoelen voordat u gaat snijden.

LUCHTBLOWERMETHODE
Meng in een middelgrote kom het meel, bakpoeder en zout en klop goed. Voeg de yoghurt toe en meng met een vork of spatel totdat het goed gecombineerd is, ziet het er uit als kleine kruimels.

Meel licht bloem op een werkoppervlak en verwijder het deeg uit de kom, kneed het deeg een paar keer tot het deeg kleverig is, maar niet kleverig, ongeveer 20 draaien (het mag geen deeg aan je hand laten wanneer je wegtrekt).

Verdeel in 4 gelijke ballen. Rol elke bal in 3/4-inch dikke touwen en voeg de uiteinden samen om bagels te vormen. Top met ei wassen en bestrooi beide zijden met kruiden naar keuze. Verwarm de luchtfriteuse 280F graden voor. In batches overbrengen zonder overbevolking en 15 tot 16 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn. Niet nodig om te draaien. Laat minimaal 15 minuten afkoelen voordat u gaat snijden.

* Om ze glutenvrij te maken heb ik ze getest met Bob’s Redmill 1 tot 1 glutenvrije meelmix, zie opmerkingen hierboven voor oventemperatuur en baktijd. De punten zijn 4 SP elk met deze bloem.

** Toppings kunnen calorieën en punten toevoegen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling