Gevulde champignons uit de oven worden vaak als hapje of als bijgerecht gegeten. Ik ga zelf met enige regelmaat naar tapas restaurants en daar kom ik vaak gevulde champignons tegen. Niet vreemd, want het is hartstikke lekker! In dit recept beschrijf ik vegetarische gevulde champignons met spinazie en kaas.


Je kunt ervoor kiezen om de vulling zelf te maken met kruiden. Het is makkelijker om kant en klare kruidenkaas te gebruiken. Het is een makkelijk lekker hapje, ideaal voor bij een glaasje wijn. Je kunt ze van tevoren vullen, dan hoef je alleen de schaal nog maar in de oven te schuiven.
Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram (kastanje) champignons
50 gram spinazie
3 plakjes kaas
peper en zout
100 gram kruidenkaas
2 teentjes knoflook
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder warmte). Snipper de twee knoflook teentjes in kleine stukjes en hak de spinazie in kleine stukjes. Maak vervolgens de kastanje champignons schoon met een borsteltje en verwijder het steeltje. Breng daarna de kruidenkaas iets meer op smaak met een beetje peper, zout en de stukjes knoflook. Daarna meng je de spinazie er doorheen.

Nu kun je de champignons vullen met het mengsel. Vet daarna een ovenschaal in en leg ze er met de inhoud naar boven toe in. Besprenkel de champignons met een klein beetje olijfolie en leg er tot slot een klein plakje kaas overheen. Bak de champignons in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Voila, de gevulde champignons uit de oven zijn klaar!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.33/5 (3)

Beoordeling