Cake met spek en kaas is een lekker recept en gemakkelijk om te maken! De combinatie spek en kaas is een klassieker, ook in cakevorm is dit werkelijk verrukkelijk. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze smakelijke verassing op tafel kunt zetten. Wie wil er een plakje?
Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram meel
4 eieren
150 ml melk
1/2 theelepel bakboeder
150 gram spek/bacon
100 ml (zonnebloem) olie
100 gram zwarte olijven
150 gram kaas
2 eetlepels peterselie
zout, peper en oregano
1 rode paprika

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren in een kom met een snufje zout, peper en oregano. Voeg daarna een scheutje water, olie en de bakpoeder toe. Snij de olijven met de rode paprika, bacon en kaas in blokjes. Doe deze ingrediënten in de kom en roer het geheel goed door elkaar heen. Daarna voeg je de helft van het meel toe en roer je nogmaals totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Voeg daarna de andere helft van het meel toe en roer het nogmaals door elkaar. Smeer nu een cakevorm in met een beetje olie of roomboter en giet het mengsel in de vorm. Bak de cake af in de voorverwarmde in ongeveer 35-40 minuten totdat deze goudbruin is. Je kunt gemakkelijk kijken of de taart goed is door er met een tandenstoker in te prikken.

Laat de cake vervolgens volledig afkoelen, het is namelijk een koud gerecht en de kaas moet de kans krijgen om te stollen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling