Pannenkoeken met kaas en zalm mag niet in ons weekmenu ontbreken. Dit recept is eenvoudig te bereiden en smaakt voortreffelijk. Pannenkoeken kennen we allemaal, met kaas en spek, of met champignons en appel. Maar wat dacht je van deze (ongewone) maar lekkere combinatie? Pannenkoeken met kaas en zalm is ideaal als hapje of als lunch. Hiermee zet je een echte verassing op tafel tijdens een verjaardag!
Deze ingrediënten heb je nodig
250 ml melk
100 gram bloem
3 eieren
snufje zout
1 eetlepel boter
200 gram roomkaas
1 avocado
200 gram gerookte zalm
1 citroen
roomboter

Zo maak je het
Doe het meel in een grote kom samen met een snufje zout en de drie eieren en de melk, bij voorkeur op kamertemperatuur. Meng het geheel met een garde totdat het een vloeibaar geheel is geworden. Smelt vervolgens een groot stukje roomboter in een pan en bak de pannenkoeken op hoog vuur. Draai de pannenkoek om wanneer deze goudbruin is.

Snij de avocado in twee stukken en pel het schoon. Als de avocado rijp genoeg is komt de schil gemakkelijk los. Maak er daarna blokje van of reepjes. Snij de zalm ook in stukjes van ongeveer 3 centimeter breedte.

Leg één pannenkoek op een groot bord en smeer hier roomkaas op. Daarna de zalm en avocado. Rol deze daarna op en snij ze in stukken van 3-4 centimeter breed. Zet ze daarna rechtop en besprenkel ze met een klein beetje citroensap. Zet het daarna weg in de koelkast en laat het tenminste 30 minuten afkoelen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling