Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Rode linzensoep is een gezond recept! En oooh wat is dit lekker. Smaakvolle groenten, oosterse kruiden en lekkere frisse yoghurt. Dit vegetarische recept is een booster. Dit rode linzensoep gerecht is met recht een superfood te noemen, linzen zitten namelijk vol vezels, eiwitten en ijzer. Dit is één van onze favoriete gerechten. Je kunt het serveren als vooraf, lunch of als hoofdgerecht.




Linzen komen oorspronkelijk uit Azië, maar ook in het zuiden van Europa. Vandaar dat je linzen vooral tegenkomt in de Indiaanse en Turkse keuken. Linzen zijn eigenlijk peulvruchten, het zijn de zaadjes van een linzen plant. Ze zijn er in diverse kleuren, voor soep zijn de rode en de bruine linzen ideaal. Dit type is namelijk makkelijk tot pap te koken. Groene lenzen behouden hun vorm tijdens het bereiden, meer body en heeft dus een stevige bite. De rode linzen hoef je niet van tevoren te weken, je kunt ze direct koken. Spoel ze wel eerst even af onder een koude kraan. Trek gekregen? Bekijk het recept!

Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 tot 6 personen
2 el olijfolie
2 rode uien
1/2 rode peper
2 rode punt paprika’s
1 grote wortel
2 el tomatenpuree
2 tl komijnpoeder
1/4 tl kaneelpoeder
1,5 liter groentebouillon
2 tl korianderpoeder
2 stengels bleekselderij
3 knoflookteentjes
400 gram tomatenblokjes
300 gr rode linzen
zout en peper
verse koriander
1 citroen
100 ml yoghurt

Zo maak je het
Begin met het voorbereiden van de groentes, snij de rode uien, punt paprika’s, rode peper, wortel, bleekselderij in stukjes en pers vervolgens de knoflookteentjes fijn. Verhit daarna twee eetlepels olijfolie in een grote soep pan en fruit de uien totdat deze glazig en zacht zijn geworden.

Voeg nu de geperste knoflook en de rode peper toe en bak deze voor ongeveer een minuut mee. Daarna voeg je de gesneden groentes toe, de paprika, wortel en bleekselderij. Bak deze ongeveer twee minuten.

Daarna voeg je de tomatenpuree toe en de kruiden korianderpoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder toe. Roer het geheel goed om en bak dit ongeveer één minuut mee. Nu is het tijd om de bouillon, linzen en tomatenblokjes erbij te doen. Meng het goed door elkaar en voeg een snufje zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en sudder de soep ongeveer 45 minuten op laag vuur.

Zet het vuur uit en voeg verse koriander toe, bewaar nog een beetje voor de garnering. Voeg tevens het sap van één citroen toe aan je soep. Nu kun je de soep pureren met een staafmixer. De soep mag een grove structuur hebben, als je de soep toch té dik vindt kun je een beetje water toevoegen. Dien de soep op en garneer het met een lepel yoghurt en koriander.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Rode linzensoep
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.1Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Rode linzensoep


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 el olijfolie 2 rode uien 1/2 rode peper 2 rode punt paprika’s 1 grote wortel 2 el tomatenpuree 2 tl komijnpoeder 1/4 tl kaneelpoeder 1,5 liter groentebouillon 2 tl korianderpoeder 2 stengels bleekselderij 3 knoflookteentjes 400 gram tomatenblokjes 300 gr rode linzen zout en peper verse koriander 1 citroen 100 ml yoghurt
Price: 16

Directions:
Begin met het voorbereiden van de groentes, snij de rode uien, punt paprika's, rode peper, wortel, bleekselderij in stukjes en pers vervolgens de knoflookteentjes fijn. Verhit daarna twee eetlepels olijfolie in een grote soep pan en fruit de uien totdat deze glazig en zacht zijn geworden. Voeg nu de geperste knoflook en de rode peper toe en bak deze voor ongeveer een minuut mee. Daarna voeg je de gesneden groentes toe, de paprika, wortel en bleekselderij. Bak deze ongeveer twee minuten. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en de kruiden korianderpoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder toe. Roer het geheel goed om en bak dit ongeveer één minuut mee. Nu is het tijd om de bouillon, linzen en tomatenblokjes erbij te doen. Meng het goed door elkaar en voeg een snufje zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en sudder de soep ongeveer 45 minuten op laag vuur. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.