Zelf schnitzel maken is leuk om te doen! In de supermarkt kun je ze kant en klaar kopen, maar het is een stuk lekkerder, en leuker om het zelf te maken. Ingewikkeld is het in ieder geval niet.




Deze ingrediënten heb je nodig
4 magere varkenslapjes
2 eieren
50 ml melk
4 eetlepels bloem
5 eetlepels paneermeel
peper en zout
roomboter
olijfolie

Zo maak je het
Paneer de magere varkenslapjes tussen twee stukken plasticfolie. Met een keukenhamer sla je het vlees plat. Bestrooi het vervolgens met zout en peper.

Bereid daarna de ingrediënten. Doe de twee eieren in een kom samen met 50 ml melk, 4 eetlepels bloem en 5 eetlepels paneermeel. Roer het door elkaar met een keukengarde.

Smelt een paar blokjes roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Pak nu een varkenslapje en leg deze in het mengsel. Laat het even intrekken, haal het varkenslapje er goed door. Daarna bak je deze in 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Tip:  In plaats van paneermeel kun je ook gebruik maken van broodkruimels. Deze dien je wel van tevoren 15 minuten te bakken in de oven op 190 graden.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling