blauwe bessen muffin

Muffins met blauwe bessen

Iedereen kent ze, muffins met blauwe bessen! Het kan zijn dat je ze wel eens bij de Starbucks hebt zien liggen, lekkere zachte muffins met blauwe bessen die tijdens het bakken open knappen waardoor er een fris zoette smaak ontstaat. En dat proef je met iedere hap die je neemt!

Als het op smaak aankomt kun je er nog van alles mee doen. Zo smaakt het anders als je een beetje kaneel toevoegt, een smakelijke combinatie met de blauwe bessen. Toen ik afgelopen week blauwe bessen zag liggen in de AH kon ik ze niet laten liggen, een recept dat ik jaren geleden redelijk vaak maakte, soms heb je gewoon weer zin in iets dat je al lang niet hebt gehad! Zo kan ik ook altijd enorm genieten van chocolade muffins, die kan ik bijna nooit laten liggen..

Let er tijdens het bereiden van de muffins met blauwe bessen op dat je het beslag niet te lang mixt. Deze hoeft namelijk niet perse luchtig te worden, dit doe je alleen maar om de ingrediënten goed door elkaar te mengen.
Deze ingrediënten heb je nodig
300 gram bloem
170 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
130 gram suiker
4 tl bakpoeder
snufje zout
2 tl kaneel
2 eieren
200 ml melk
100 ml zonnebloemolie
1 ½ tl vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats daarna 12 papieren muffin vormpjes in een blik dat geschikt is om muffins mee te bakken. Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel in en meng het goed door elkaar. Pak vervolgens een andere schaal en voeg hier de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract aan toe en meng het met een spatel door elkaar. Dan vermeng je alle ingrediënten door de schaal met de (salade) kom te mixen.

muffin met blauwe bessen

Voeg dan de blauwe bessen door je beslag en roer het opnieuw rustig even door elkaar. Nu kun je de muffin vormpjes vullen met het bestal, vul ze tot bijna helemaal bovenaan. Bak ze dan in 20-25 minuten goudbruin af in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit hun vorm en zet ze op een rooster om af te koelen. Ik ben natuurlijk benieuwd of je dit recept heb geprobeerd en hoe het heeft gesmaakt!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Muffins met blauwe bessen


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 300 gram bloem 170 gram blauwe bessen (diepvries of vers) 130 gram suiker 4 tl bakpoeder snufje zout 2 tl kaneel 2 eieren 200 ml melk 100 ml zonnebloemolie 1 ½ tl vanille extract
Price: 10

Directions:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats daarna 12 papieren muffin vormpjes in een blik dat geschikt is om muffins mee te bakken. Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel in en meng het goed door elkaar. Pak vervolgens een andere schaal en voeg hier de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract aan toe en meng het met een spatel door elkaar. Dan vermeng je alle ingrediënten door de schaal met de (salade) kom te mixen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

2 Reacties

  1. Oohh! Mjammie! Ik neem deze wel eens mee bij de Starbucks.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *