pannenkoeken recept

Pannenkoeken basisrecept

In mijn blog heb ik al vaker een recept gepost om pannenkoeken te maken met kaas en zalm, maar hoe maak je de lekkerste “gewone” pannenkoeken? In dit pannenkoeken basisrecept leg ik het je graag uit. Vandaag een nieuwe, omdat ik het niet kan laten, ze zijn gewoon zo lekker!

Het pannenkoeken basisrecept ontbrak tot vandaag op Lekkeremaaltijd Je kunt natuurlijk pannenkoekenmix uit een pakje of zakje gebruiken, maar dat is helemaal niet nodig. Je maakt het namelijk heel makkelijk zelf, en het is nog lekkerder ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van appelringen pannenkoeken? En natuurlijk zonder allerlei onnodige conserveermiddelen.

Bij deze mijn pannenkoeken basisrecept om zelf smakelijke pannenkoeken te maken. De basis, dus “zoals het hoort”. De pannenkoeken kun je natuurlijk zelf beleggen met alles wat jij dan ook maar lekker vindt. Mijn favoriet is en blijft nog altijd de klassieker met spek, ui en champignons! Welk beleg vind jij echt lekker op een pannenkoek? En wanneer staan ze weer bij jou op tafel?
Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram bloem
500 ml melk
2 grote eieren
snufje kaneel
scheutje olijfolie
snufje zout
roomboter

Zo maak je het
Ik verklapte natuurlijk al een beetje dat het makkelijk is om te maken. Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem in, daarna een snufje zout en kaneel en giet de helft van de melk erin. Breek daarna een voor een de twee eieren (blijf mixen!) en voeg tot slot telkens een scheutje melk toe, als laatst een scheutje olijfolie. Roer het door elkaar totdat er een soepel deegmengsel ontstaat.

pannenkoeken maken

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klontje roomboter. Je weet dat de pan heet genoeg is op het moment dat de roomboter “belletjes” gaat maken. Met een grote lepel (bijvoorbeeld een soeplepel) schep je het beslag in de koekenpan en zorg ervoor dat het beslag zich in de pan verdeeld. Bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi lichtbruin.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Pannenkoeken basisrecept


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 250 gram bloem 500 ml melk 2 grote eieren snufje kaneel scheutje olijfolie snufje zout roomboter
Price: 7

Directions:
Ik verklapte natuurlijk al een beetje dat het makkelijk is om te maken. Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem in, daarna een snufje zout en kaneel en giet de helft van de melk erin. Breek daarna een voor een de twee eieren (blijf mixen!) en voeg tot slot telkens een scheutje melk toe, als laatst een scheutje olijfolie. Roer het door elkaar totdat er een soepel deegmengsel ontstaat. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *