In mijn blog heb ik al vaker een recept gepost om pannenkoeken te maken met kaas en zalm, maar hoe maak je de lekkerste “gewone” pannenkoeken? In dit pannenkoeken basisrecept leg ik het je graag uit. Vandaag een nieuwe, omdat ik het niet kan laten, ze zijn gewoon zo lekker!

Het pannenkoeken basisrecept ontbrak tot vandaag op Lekkeremaaltijd Je kunt natuurlijk pannenkoekenmix uit een pakje of zakje gebruiken, maar dat is helemaal niet nodig. Je maakt het namelijk heel makkelijk zelf, en het is nog lekkerder ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van appelringen pannenkoeken? En natuurlijk zonder allerlei onnodige conserveermiddelen.

Bij deze mijn pannenkoeken basisrecept om zelf smakelijke pannenkoeken te maken. De basis, dus “zoals het hoort”. De pannenkoeken kun je natuurlijk zelf beleggen met alles wat jij dan ook maar lekker vindt. Mijn favoriet is en blijft nog altijd de klassieker met spek, ui en champignons! Welk beleg vind jij echt lekker op een pannenkoek? En wanneer staan ze weer bij jou op tafel?




Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram bloem
500 ml melk
2 grote eieren
snufje kaneel
scheutje olijfolie
snufje zout
roomboter

Zo maak je het
Ik verklapte natuurlijk al een beetje dat het makkelijk is om te maken. Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem in, daarna een snufje zout en kaneel en giet de helft van de melk erin. Breek daarna een voor een de twee eieren (blijf mixen!) en voeg tot slot telkens een scheutje melk toe, als laatst een scheutje olijfolie. Roer het door elkaar totdat er een soepel deegmengsel ontstaat.

pannenkoeken maken

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klontje roomboter. Je weet dat de pan heet genoeg is op het moment dat de roomboter “belletjes” gaat maken. Met een grote lepel (bijvoorbeeld een soeplepel) schep je het beslag in de koekenpan en zorg ervoor dat het beslag zich in de pan verdeeld. Bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi lichtbruin.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling