appelringen pannenkoeken

Appelringen pannenkoeken

De hoogste tijd voor een lekkere lunch? Dat moet vast helemaal goed komen met deze appelringen pannenkoeken! Vinden jullie de foto ook zo super tof? Ik krijg er in ieder geval spontaan honger van.

Pannenkoeken, als ik mijn partner zou vragen wat er op tafel moet komen is het standaard pannenkoeken. Ik vind het zelf ook wel lekker, maar dan wel graag met enige variatie. Zeker niet iedere week. Een tijdje terug plaatste ik als het basisrecept om zelf pannenkoeken te maken, zonder pakjes en zakjes.

Op een druilerige zondagmiddag vind ik het wel een echt verwen moment om ze te maken. Ik varieer dan ook met van alles. Van havermout tot een saus van aardbeien, zoals ik met deze appelringen heb gedaan. Je kunt ze natuurlijk ook prima eten met alleen een beetje poedersuiker en/of stroop. Tijd voor vernieuwing? Met dit recept maak je appelringen pannenkoeken op een gezonde manier, namelijk met fruit. Ik had namelijk nog wat appels liggen! Je hebt trouwens als snel teveel beslag, ga uit van ongeveer 1 appel per persoon.
Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 personen
200 ml melk
130 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
1 tl vanille extract
1 tl koek-speculaaskruiden
2 tl honing
4 appels
zout
roomboter

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten in een grote (salade) kom, behalve de appels. Voeg een snufje zout toe en roer het met een garde totdat er een mooi beslag ontstaat. Maak daarna ringen van de appels. Verwarm vervolgens roomboter of olie in een koekenpan en leg de appelring in het beslag, leg ze appelring daarna snel in de koekenpan.

appel pannenkoeken

Bak ze op middelhoog vuur totdat de appelring zacht is en ze mooi goudbruin kleurt. Serveer ze met poedersuiker of siroop. In dit geval heb ik er zelfgemaakte jam bij geserveerd, omdat het zo lekker is. (Recept vind je hier!)

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Appelringen pannenkoeken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 200 ml melk 130 gram zelfrijzend bakmeel 2 grote eieren 1 tl vanille extract 1 tl koek-speculaaskruiden 2 tl honing 4 appels zout roomboter
Price: 9

Directions:
Meng alle ingrediënten in een grote (salade) kom, behalve de appels. Voeg een snufje zout toe en roer het met een garde totdat er een mooi beslag ontstaat. Maak daarna ringen van de appels. Verwarm vervolgens roomboter of olie in een koekenpan en leg de appelring in het beslag, leg ze appelring daarna snel in de koekenpan. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

6 Reacties

  1. Heerlijk recept. Die houden we erin voor de volgende keer met pannenkoekendag

  2. Ik ben echt gek op pannenkoek met gebakken appel, dit recept wil ik eigenlijk morgen al proberen met de verjaardag van mijn zoon. Hij is er ook dol op namelijk. Het ziet er heerlijk uit!

  3. Mooie foto's. Krijg je inderdaad spontaan trek van ;-)

  4. Ik maak ze meestal met pannenkoekenmeel en wat kaneel. Hier zitten meer ingrediënten in dan ik gewend ben. Het resultaat ziet er prachtig uit!

  5. Aan één kant denk ik dat het heel erg zoet is maar het water loopt me wel spontaan in de mond! Je foto is echt prachtig!

  6. Dank voor de leuke reacties!

    Hoe zoet is het? Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt, hangt natuurlijk sterk af van het soort jam dat je gebruikt en de hoeveelheid daarvan.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *