De hoogste tijd voor een lekkere lunch? Dat moet vast helemaal goed komen met deze appelringen pannenkoeken! Vinden jullie de foto ook zo super tof? Ik krijg er in ieder geval spontaan honger van.

Pannenkoeken, als ik mijn partner zou vragen wat er op tafel moet komen is het standaard pannenkoeken. Ik vind het zelf ook wel lekker, maar dan wel graag met enige variatie. Zeker niet iedere week. Een tijdje terug plaatste ik als het basisrecept om zelf pannenkoeken te maken, zonder pakjes en zakjes.

Op een druilerige zondagmiddag vind ik het wel een echt verwen moment om ze te maken. Ik varieer dan ook met van alles. Van havermout tot een saus van aardbeien, zoals ik met deze appelringen heb gedaan. Je kunt ze natuurlijk ook prima eten met alleen een beetje poedersuiker en/of stroop. Tijd voor vernieuwing? Met dit recept maak je appelringen pannenkoeken op een gezonde manier, namelijk met fruit. Ik had namelijk nog wat appels liggen! Je hebt trouwens als snel teveel beslag, ga uit van ongeveer 1 appel per persoon.
Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 personen
200 ml melk
130 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
1 tl vanille extract
1 tl koek-speculaaskruiden
2 tl honing
4 appels
zout
roomboter

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten in een grote (salade) kom, behalve de appels. Voeg een snufje zout toe en roer het met een garde totdat er een mooi beslag ontstaat. Maak daarna ringen van de appels. Verwarm vervolgens roomboter of olie in een koekenpan en leg de appelring in het beslag, leg ze appelring daarna snel in de koekenpan.

appel pannenkoeken

Bak ze op middelhoog vuur totdat de appelring zacht is en ze mooi goudbruin kleurt. Serveer ze met poedersuiker of siroop. In dit geval heb ik er zelfgemaakte jam bij geserveerd, omdat het zo lekker is. (Recept vind je hier!)

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling