Er zijn altijd dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar in de supermarkt koopt, kruidenboter bijvoorbeeld. Maar je kunt ook zelf kruidenboter maken. Het is ontzettend makkelijk en eenvoudig zelf te maken!

Zelf kruidenboter maken is natuurlijk veel lekkerder, en gezonder. Heerlijk genieten van zelfgemaakte kruidenboter zonder allerlei conserveringsmiddelen, smaakversterkers en andere ingrediënten die ons lijf niet nodig heeft. Afgelopen weekend dook in de keuken in om zelf kruidenboter te maken. Een deel is opgegaan op stukjes turks brood en een ander deel heb in ingevroren voor een andere keer.

Je kunt er nadat het klaar is van alles mee doen, gewoon in een schaaltje of je maakt er feestelijke toefjes van. Want het is zo leuk om een toefje kruidenboter te serveren op een stukje biefstuk! Wil je er toefjes van maken? Schep de kruidenboter (die op kamertemperatuur moet zijn) in een spuitzak met een spuitmond. Maak de toefjes op een stukje bakpapier en laat ze uitharden in de koelkast.
Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram ongezouten roomboter
17 stengels bieslook
3 teentjes knoflook
2 tl citroensap
20 takjes peterselie
8 takjes dille
zout en peper

Zo maak je het
Laat de roomboter eerst op kamertemperatuur komen door het uit de koelkast te halen. Hak de peterselie blaadjes, dille takjes en bieslook stengels fijn en pers de 3 teentjes knoflook fijn. Pak een schaaltje en doe hier de roomboter in, de kruiden, geperste knoflook en 2 theelepels citroensap. Meng het nu zo goed mogelijk door elkaar, dit kun je met een spatel doen maar ook een vork werkt prima. Breng het op smaak met een beetje zout en peper.

kruidenboter recept

Leg nu een stuk folie op het aanrecht en schep hier de kruidenboter op. Vouw de folie dicht aan de zijkanten, zo ontstaat er een rol. Leg deze in de koelkast om op te stijven, of vries een deel in. Zodra de zelfgemaakte roomboter is uitgehard kun je er makkelijk plakjes vanaf snijden.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling