kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Er zijn altijd dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar in de supermarkt koopt, kruidenboter bijvoorbeeld. Maar je kunt ook zelf kruidenboter maken. Het is ontzettend makkelijk en eenvoudig zelf te maken!

Zelf kruidenboter maken is natuurlijk veel lekkerder, en gezonder. Heerlijk genieten van zelfgemaakte kruidenboter zonder allerlei conserveringsmiddelen, smaakversterkers en andere ingrediënten die ons lijf niet nodig heeft. Afgelopen weekend dook in de keuken in om zelf kruidenboter te maken. Een deel is opgegaan op stukjes turks brood en een ander deel heb in ingevroren voor een andere keer.

Je kunt er nadat het klaar is van alles mee doen, gewoon in een schaaltje of je maakt er feestelijke toefjes van. Want het is zo leuk om een toefje kruidenboter te serveren op een stukje biefstuk! Wil je er toefjes van maken? Schep de kruidenboter (die op kamertemperatuur moet zijn) in een spuitzak met een spuitmond. Maak de toefjes op een stukje bakpapier en laat ze uitharden in de koelkast.
Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram ongezouten roomboter
17 stengels bieslook
3 teentjes knoflook
2 tl citroensap
20 takjes peterselie
8 takjes dille
zout en peper

Zo maak je het
Laat de roomboter eerst op kamertemperatuur komen door het uit de koelkast te halen. Hak de peterselie blaadjes, dille takjes en bieslook stengels fijn en pers de 3 teentjes knoflook fijn. Pak een schaaltje en doe hier de roomboter in, de kruiden, geperste knoflook en 2 theelepels citroensap. Meng het nu zo goed mogelijk door elkaar, dit kun je met een spatel doen maar ook een vork werkt prima. Breng het op smaak met een beetje zout en peper.

kruidenboter recept

Leg nu een stuk folie op het aanrecht en schep hier de kruidenboter op. Vouw de folie dicht aan de zijkanten, zo ontstaat er een rol. Leg deze in de koelkast om op te stijven, of vries een deel in. Zodra de zelfgemaakte roomboter is uitgehard kun je er makkelijk plakjes vanaf snijden.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Zelf kruidenboter maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 250 gram ongezouten roomboter 17 stengels bieslook 3 teentjes knoflook 2 tl citroensap 20 takjes peterselie 8 takjes dille zout en peper
Price: 7

Directions:
Laat de roomboter eerst op kamertemperatuur komen door het uit de koelkast te halen. Hak de peterselie blaadjes, dille takjes en bieslook stengels fijn en pers de 3 teentjes knoflook fijn. Pak een schaaltje en doe hier de roomboter in, de kruiden, geperste knoflook en 2 theelepels citroensap. Meng het nu zo goed mogelijk door elkaar, dit kun je met een spatel doen maar ook een vork werkt prima. Breng het op smaak met een beetje zout en peper. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

10 Reacties

  1. Ik koop dit vaak bij de Lidl omdat het daar ooit als beste getest is. Maar het is natuurlijk ook leuk om het zelf te maken.

  2. Heerlijk! Ik ga het sowieso eens proberen met dit recept. Een geode kruidenboter past eigenlijk bij heel veel recepten.

  3. Dat is zeker zo! Ik vind die van de Lidl ook lekker, maar er gaat toch nooit iets boven zelfgemaakte kruidenboter :-)

  4. Eigenlijk moet ik dit gewon ook zelf maken, maar eerlijk is eerlijk ik koop het altijd. Toch als ik dit recept ie, denk ik gewoon zelf maken.

  5. Ik hield vroeger nooit van kruidenboter, maar tegenwoordig vind ik het toch wel lekker, dus misschien wel een idee om het zelf eens te gaan maken

  6. Ik vind het zelfgemaakt altijd lekkerder dan gekocht. Deze variant ga ik ook een keer proberen.

  7. Dat vind ik heerlijk zelfgemaakte kruidenboter! Ik maak het alleen niet met verse kruiden dat wil ik graag nog eens proberen :)

  8. Dat ziet er heerlijk uit, ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Ga ik zeker eens doen met dit recept !

  9. Ik hou echt van kruidenboter! Zo lekker. Het is inderdaad ook wel leuk om eens zelf te maken :)

  10. ik zag je recept op mytaste, het ziet eruit als een hele lekkere kruidenboter. deze ga ik binnenkort proberen. bedankt voor het delen!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *