Ciabatta Hawaii uit de oven klinkt als een heerlijk tropisch gerecht, en dat is niet voor niets! Voor dit recept moet je alleen wel van ananas houden, je kunt het natuurlijk ook zonder doen, maar dan heb je een “broodje ham kaas” en geen broodje hawaii.

Normaal gesproken maak ik bij dit recept gebruik van ananas schijven, maar als je in de winkel niet goed oplet eindig je met ananas stukjes. Voor de smaak maakt het natuurlijk niets uit, je zet ‘m alleen sneller op tafel als je de schijven hebt. Een ciabatta hawaii uit de oven is een heerlijke lunch, maar op een late zondagmiddag doet deze het ook altijd goed. Ik eet ‘m meestal met een beetje tomaten ketchup of met curry. Zo zet je in een handomdraai een lekker ontbijt of lunch op tafel!
Deze ingrediënten heb je nodig
ciabatta die nog afgebakken moet worden
roomkaas
ham
ananas
kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de ciabatta uit de verpakking en besprenkel deze met koud water. Snij de ciabatta in de lengte door de helft en leg ‘m op het rooster van de bakplaat, of op de bakplaat zelf met een stukje bakpapier. Smeer op de ene helft van de ciabatta de roomkaas en leg er plakjes ham op. Leg er daarna ananas op en top het af met plakjes kaas.

broodje hawaii

Zet vervolgens de bakplaat in de voorverwarmde oven, en bak de ciabatta in ongeveer 10 minuten af. De ciabatta blijft lang warm, zet er zeker niet direct je tanden in! Net als dit broodje maakte ik vroeger ook vaak deze wentelteefjes, heb jij ook recepten die je vroeger veelvuldig maakte, maar tegenwoordig niet? Ik ben benieuwd!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling