We kijken graag naar de huidige foodtrends van 2017, en wat blijkt? Gezond en gezond, oh jah, en nog een beetje gezond. Gezond eten is in 2017 een ware trend. In de supermarkt loopt iedereen met lijstjes vol groentes, koolhydraat arme recepten en allerlei fruit. De hamburger is en blijft echter de grote tegenhanger van gezond. Deze worden nog steeds massaal gegeten door de Nederlanders. Jammer voor de overgebleven hippies en hipsters, het Amerikaanse cultuur icoon gaat de menukaart nog wel een tijdje domineren.

Tegenwoordig is het alleen geen simpele hamburger meer. De gemiddelde Amerikaan neemt daar geen genoegen meer mee. “Global recipes” is het toverwoord, het moet uitdagender, spannender en beter. Populair is ook de Vietnamese pho, een bibimap uit de Koreaanse keuken. Verder zien we veel Japanse gerechten op de menukaart en is de Mexicaanse “empanadas” niet meer weg te denken in de taspas bar. Nederland en Europa gaan die trend achterna. De gemiddelde hamburger tent doet goede zaken in 2017.
Gezond, gezonder en nog gezonder

De hele wereld lijkt erdoor te zijn aangestoken. Het kan in 2017 niet gezond genoeg. De meest uiteenlopende gezonde “healthy” kruiden en specerijen van kurkuma tot appelcider azijn komen terug in veel recepten en keukens. De markt speelt hier slim op in door allerlei nieuwe producten op de markt te brengen. Daar waar superfood vorig jaar ophield gaat het nu door onder een andere naam. Alles zolang we ons maar beter voelen, of het product nu daadwerkelijk gezonder is doet er niet zoveel toe, de tijd zal het ons leren.

Van “Golden Milk” (dit is melk in combinatie van geelwortel en kurkuma), smooties met kurkuma en vers geperst sap uit de blender doen het bijzonder goed. Kardemom, kaneel en gember zijn in 2017 ook populaire zoektermen. Net zoals kokosmelk, kefir en “Hoe maak ik zelf bouillon”.

Slimme zoetigheid

Wij Europeanen blijven zoetekauwen, maar we weten het wel steeds slimmer te verdelen. Zo zoeken we steeds vaker naar mug cakes en cake pops. Wat ook helemaal de trend is zijn recepten voor gezonde zoetigheid, zoals gezonde taarten en cakes van noten en avocado. En bodems van zaden in plaats van bloem en suiker. Natuurlijk blijft hier altijd een soort van mening en variatie over, wie wil er nou geen lekkere appeltaart serveren (zoals oma ‘m altijd maakte) op een verjaardag?

Pasta’s

Pasta een dik maker die je beter ver uit de buurt kunt houden? Tegenwoordig niet meer, dat vinden Amerikanen en Europeanen. Wat Italië hiervan vindt spreek natuurlijk voor zich. Volgens Google wordt er tegenwoordig veel meer gezocht naar allerlei pasta gerechten. Er is spraken van een heuse comeback. En dat vinden wij helemaal geen probleem. Pasta is heerlijk en je kunt er eindeloos meer variëren. Dat het je dik maakt is natuurlijk zó 2015. Wat dacht je van een pasta met bacon, varkenspoortjes? Die je dan bij voorkeur klaarmaakt op de barbecue.

5/5 (1)

Beoordeling