Een broodje ei salade met mosterdsaus, een ongewoon smakelijke combinatie! Iedereen kent ze, maar hoe maak je ze? Een lekker en gezond broodje! Met broodjes kun je van alles, je kunt ze vullen met vrijwel alles dat je maar lekker vindt. Dit recept gaat er vanuit dat je al een keuze hebt gemaakt voor een lekker broodje, deze kun je natuurlijk ook zelf maken. Het recept zet ik binnenkort online!

Het is een klassiek recept dat een lage complexiteit en voorbereiding heeft, iedereen kan een lekker gezond broodje maken. Het is een smakelijke lunch, die je met allerlei ingrediënten kunt vullen.
Deze ingrediënten heb je nodig
2 eieren
1 ui
verse peterselie (optioneel)
zout en peper
rucola
pijnboompitten

Deze ingrediënten heb je nodig voor de mosterdsaus
1 el mosterd
2 el olijfolie
1/2 citroensap

Zo maak je het
Zet als eerste een pan water op en kook de eieren in 5 minuten. Laat de eieren afkoelen, dit kun je het beste doen door het water in de kookpan af te gieten in je gootsteen, vervolgens giet je koud water bovenop de eieren in de kookpan. Laat het even staan en herhaal het bovenstaande. Zodra de eieren zijn afgekoeld pel je ze en snij je ze in stukjes. Leg ze even aan de kant, we gebruiken de eieren zo dadelijk. Pak een saladeschaal en snij de ui in ringen en doe deze in de schaal.

Maak nu de mosterdsaus, pak een schaaltje en doe hier de mosterd, olijfolie en citroensap in. Meng het door elkaar zodat de ingrediënten zich vermengen. Giet deze mosterdsaus nu in de saladeschaal waar de ui in zit. Leg er een aantal blaadjes rucola in en meng het door elkaar. Snij het broodje door midden en beleg het met de eieren, vervolgens leg je de salade er overheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Tip: Rooster ook nog een aantal pijnboompitten, dit geef het broodje een heerlijke bite!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

3.5/5 (2)

Beoordeling