Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zelf verse pesto maken? Soms heb je zin om iets te eten wat je al een tijdje niet meer hebt gegeten. Ik had dat laatst toen ik de verse pasta’s in de aanbieding zag bij de Albert Heijn. Ik nam de basilicum variant mee. Toen bedacht ik me dat het helemaal niet moeilijk is om zelf te maken. Het is “vers” maar het is nooit zo lekker als dat je het zelf zou maken.

Een tijdje geleden heb ik zelf pesto gemaakt, en de smaak was niet te vergelijken met hoe je ze uit een potje haalt. Ik had de ingrediënten opgeschreven op een kladblaadje die vervolgens lang op een plank had gelegen. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze verse pesto makkelijk zelf kunt maken! Dit recept zorgt voor genoeg pesto voor bijvoorbeeld een pasta, heb je meer of minder nodig? Halveer dan de hoeveelheid of verdubbel het. Maar of je er nu veel of weinig van maakt, ik kan je zeggen dat de pesto zo op is! Naast pasta kun je deze pesto ook gebruiken als basis voor een lekker broodje. Wees creatief!




Deze ingrediënten heb je nodig
45 gram basilicum
20 gram peterselie
16 gram pijnboompitten
10 gram feta
2 gram zout
2 knoflook tenen
20 gram Parmezaan
2 dl olijfolie

Zo maak je het

Pak een koekenpan en giet er een scheutje olijfolie in, rooster daarna de pijnboompitten kort. Blijf er wel bij staan, want pijnboompitten hebben de neiging om ineens zwart te worden. Als dat gebeurd kun je ze weggooien, en dat is natuurlijk zonde. Doe daarna de rest van de ingrediënten in een blender, keukenmachine of in een bakje met een staafmixer. Mix het totdat het een gladde massa is.

En de pesto is klaar! Zo zie je maar dat zelf pesto maken helemaal niet ingewikkeld is!

verse pesto maken

 

eet smakelijk

Zelf verse pesto maken
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.6Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Kim

    Hoi Joke, nee het is helemaal niet moeilijk om zelf pesto te maken. Ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Groetjes Kim

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.