Zelf verse pesto maken? Soms heb je zin om iets te eten wat je al een tijdje niet meer hebt gegeten. Ik had dat laatst toen ik de verse pasta’s in de aanbieding zag bij de Albert Heijn. Ik nam de basilicum variant mee. Toen bedacht ik me dat het helemaal niet moeilijk is om zelf te maken. Het is “vers” maar het is nooit zo lekker als dat je het zelf zou maken.

Een tijdje geleden heb ik zelf pesto gemaakt, en de smaak was niet te vergelijken met hoe je ze uit een potje haalt. Ik had de ingrediënten opgeschreven op een kladblaadje die vervolgens lang op een plank had gelegen. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze verse pesto makkelijk zelf kunt maken! Dit recept zorgt voor genoeg pesto voor bijvoorbeeld een pasta, heb je meer of minder nodig? Halveer dan de hoeveelheid of verdubbel het. Maar of je er nu veel of weinig van maakt, ik kan je zeggen dat de pesto zo op is! Naast pasta kun je deze pesto ook gebruiken als basis voor een lekker broodje. Wees creatief!
Deze ingrediënten heb je nodig
45 gram basilicum
20 gram peterselie
16 gram pijnboompitten
10 gram feta
2 gram zout
2 knoflook tenen
20 gram Parmezaan
2 dl olijfolie

Zo maak je het

Pak een koekenpan en giet er een scheutje olijfolie in, rooster daarna de pijnboompitten kort. Blijf er wel bij staan, want pijnboompitten hebben de neiging om ineens zwart te worden. Als dat gebeurd kun je ze weggooien, en dat is natuurlijk zonde. Doe daarna de rest van de ingrediënten in een blender, keukenmachine of in een bakje met een staafmixer. Mix het totdat het een gladde massa is.

En de pesto is klaar! Zo zie je maar dat zelf pesto maken helemaal niet ingewikkeld is!

pesto maken recept

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling