Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een lekker stukje ham in huis maar die lekkere frisse honing mosterdsaus vergeten? Geen nood, de ingrediënten om deze lekkere saus te maken heb je waarschijnlijk in huis. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en is makkelijk en snel te maken.

Deze frisse honing mosterdsaus maak ik op basis van yoghurt. Een lekkere frisse en lichte saus is het gevolg. Je kunt deze saus natuurlijk ook serveren bij een ander lekker stukje vlees of vis. Het is ook heerlijk op de boterham. Ik at deze saus bij een lekker stukje beenham.

Je kan deze dressing op allerlei manieren opleuken. Door er bijvoorbeeld kruiden aan toe te voegen of er meerdere ingrediënten aan toe te voegen. Stukjes fijngesneden zongedroogde tomaten zijn er bijvoorbeeld ook erg lekker in. Of voeg een klein scheutje olijfolie toe om’m lekker romig en zacht te maken. Zelf maak ik de saus het liefst met “normale” Franse mosterd, ik ben zelf namelijk niet zo’n fan van die harde stukjes. Dit recept is de basis variant wanneer je even snel een lekkere smaakmaker nodig hebt.
Deze ingrediënten heb je nodig
3 el honing
2 el (grove) mosterd
7 el yoghurt
1 el witte wijnazijn
peper en zout

Zo maak je het
Dit recept heeft niet veel uitleg nodig. Meng simpelweg de ingrediënten met een beetje peper en zout. Proef voordat je er teveel zout in doet of je ‘m lekker vindt. Voeg eventueel meer yoghurt of honing toe als dat nodig is. Serveer de honing mosterdsaus bij een stukje vis of vlees. Ook heerlijk als dressing in een lekkere salade.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Frisse honing mosterdsaus
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)

Frisse honing mosterdsaus


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 3 el honing 2 el (grove) mosterd 7 el yoghurt 1 el witte wijnazijn peper en zout
Price: 5

Directions:
Dit recept heeft niet veel uitleg nodig. Meng simpelweg de ingrediënten met een beetje peper en zout. Proef voordat je er teveel zout in doet of je 'm lekker vindt. Voeg eventueel meer yoghurt of honing toe als dat nodig is. Serveer de honing mosterdsaus bij een stukje vis of vlees. Ook heerlijk als dressing in een lekkere salade. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Janet

    Ik koop altijd gewoon de saus in de winkel, maar lijkt me leuk om een keer zelf te maken. Klinkt niet heel moeilijk dus moet me lukken..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.