Het bananencake basisrecept, een eenvoudig te maken glutenvrije cake. Ik vind deze variant heerlijk! En als ik zou moeten kiezen tussen hartig en zoet, dan valt mijn keuze zeker op hartig. Voor deze bananencake maak ik echter graag een uitzondering.

Ik moet mezelf altijd enorm inhouden als ik deze cake maak, meestal verdwijnen er spontaan plakjes. Die eet ik namelijk graag zo snel mogelijk op. Niet zo gek, want een bananencake is heerlijk! Het is een smeuïge cake die ik iedereen kan aanraden om eens te maken. Op feestjes en verjaardagen is deze verwonderlijk genoeg altijd als eerste op.

Kort geleden plaatste ik het recept voor bananenbrood met nootjes, dit recept heeft veel weg van het brood recept, maar deze kun je natuurlijk serveren op leuke gelegenheden. Ook als je niet gek bent op de smaak van banaan, de cake heeft niet echt een smaak waarin banaan de overhand heeft. Zelfs mensen die niet zo’n fan zijn van bananen lusten dit!




Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram bloem
1 tl bakpoeder
120 gram boter
160 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
4 bananen
1 tl kaneel
snufje zout
roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote (salade) kom en meng hier de bloem met het bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Doe de boter in een schaaltje en laat deze smelten in de magnetron. Voeg vervolgens de gesmolten boter, basterdsuiker, bananen en de eieren toe aan het mengsel.

bananencake

Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Vet een cakevorm in met een ruime hoeveelheid roomboter en giet het beslag hierin. De cake bak je tot slot af in de voorverwarmde oven, gedurende 60 minuten. Wanneer de cake klaar is kun je deze het beste flink laten afkoelen. Na ongeveer een uur kun je genieten van de zelfgemaakte bananencake!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling