Zalm in bladerdeeg is denk ik voor iedereen die graag in de keuken staat een bekend recept. Het is makkelijk om te maken, en bijna alle tafelgasten zullen het erg lekker vinden! Ik heb zalm in bladerdeeg gemaakt met pesto en tagliatelle, gewoon omdat het zo lekker is!

Deze klassieker is bijvoorbeeld ideaal voor kerst, maar ook op een donkere zondagavond zal deze niet verkeerd vallen. Gewoon een leuk, lekker en makkelijk recept. Zelf ben ik gek op alles waar bladerdeeg omheen zit, het liefst iets met een zachte vulling zoals dit recept. Maar ook deze bladerdeeg envelop hapjes zijn om je vingers bij af te likken!

Voor dit gerecht kun je het beste een grote zalm moot kopen, snij deze in stukken en je krijgt het beste resultaat. Deze haal ik meestal bij de Makro, daar is de vis sowieso heel erg lekker. Enfin, in dit geval had ik niet de mogelijk om even langs te gaan, dus heb ik diepvries gebruikt.
Deze ingrediënten heb je nodig
2 zalmmoten (ik heb diepvries gebruikt)
4 langwerpige vellen bladerdeeg (Lidl)
paneermeel
creme fraiche
bieslook
rucola
1 ei
tagliatelle
pesto

Zo maak je het
Leg de bladerdeegvellen op een snijplank zodat je de alle vier de pakketjes tegelijk kunt vullen. Begin dan met een laagje paneermeel zodat het geen zompig pakketje wordt 🙂 en leg vervolgens op elk vel bladerdeeg een mooi stuk zalm. Op de zalm heb ik toen een mengsel van heksenkaas met creme fraiche gesmeerd, maar dit kan natuurlijk ook een kruidenboter, kruidenkaas of creme fraiche met verse kruiden zijn! Een handje rucola erboven op en het smakelijke pakketje is bijna klaar..

bladerdeeg recepten

Vouw dan de zalm met bladerdeeg pakketjes dicht en zorg dat alle zijkanten goed aan elkaar plakken (eventueel met een beetje eigeel insmeren) Prik er een paar gaatjes in met en vork voor een nog luchtiger resultaat. Smeer als laatste nog wat eigeel over de pakketjes en zet ze voor ongeveer 30min in de oven. (Dit kan iets verschillen per oven, maar als ze mooi goudbruin kleuren zijn ze gaar en ready for eating!)

Ik heb er heel simpel wat tagliatelle bij gekookt en daar een eetlepel pesto (uit n potje..) door geroerd. Snel en lekker! Tip, de volgende dag is ie koud ook lekker!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (3)

Beoordeling