Voor mij is het alweer een tijdje geleden dat ik bananenbrood heb gemaakt, in dit recept maak ik ‘m iets specialer, namelijk bananenbrood met noten! Deze versie is glutenvrij, gezond, en het smaakt verrukkelijk!

Een goede vriendin van mij kwam een tijdje geleden met een recept, niet omdat ze geen tarwe at omdat het moest, maar ze had een speciaal dieet. Ze kwam met dit recept op de proppen en ik was in eerste instantie een beetje sceptisch, maar nadat we lekker in de keuken hadden gestaan was het resultaat geweldig!

Ik zou wel als je dit bananenbrood maakt een deel invriezen, echt lang goed houden kan volgens mij niet. Als je een manier weet hoor ik dat natuurlijk graag. Ik bak het bananenbrood eerst en vries het daarna per porties van 2 in. Heerlijk als ontbijt ’s ochtends! Gewoon tussendoor met een kop thee of koffie kan natuurlijk ook prima. Let wel op dat je niet teveel betaald voor de ingrediënten, je kunt het amandelmeel kopen bij een biologische winkel, maar het is een stuk goedkoper bij een Turkse supermarkt.
Deze ingrediënten heb je nodig
3 bananen
150 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
3 eieren
2 el honing
100 gram pompoenpitten
40 gram pecannoten
30 gram chia zaden (of sesamzaden)
snufje kaneelpoeder
olijfolie
snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine (je kunt ook een staafmixer gebruiken) en mix het in een paar seconden totdat er een gladde massa ontstaat. Vet een cakevorm in met olijfolie en giet het bananenmengsel hierin.

bananenbrood

Strooi daarna een ruime hoeveelheid van de pompoenpitten, pecannoten en chia zaden overheen en zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten goudbruin gaar. Zodra het bananenbrood uit de oven kan laat het dan iets afkoelen voordat je het in plakken snijd.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling