Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik ben gek op een sateetje op z’n tijd! Het liefst van varkenshaas met dikke Belgische frieten erbij. In dit recept laat ik je zien dat zelf satesaus maken lekker, zonder pakjes en zakjes. Het is heel makkelijk en iedereen kan het!

De zomer is in volle gang, en de barbecue lucht hangt overal. Ik heb inmiddels al echt genoten van het weer, zeker nu in mijn vakantie! Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten, ’s avonds lekker barbecueën met een stokje erop. Gewoon pakken wat je pakken kan. Natuurlijk veel buiten eten, en wat is er lekkerder bij een gerecht dan saté? Natuurlijk wel zelf gemaakt, ik laat je graag zien dat het helemaal niet moeilijk is. Vaak is er geen satésaus als ik bij vrienden ga barbecueën, meestal maak ik het dan zelf snel even in de keuken, de meeste ingrediënten heeft iedereen standaard in huis.

Satésaus kun je bijna bij ieder stuk vlees doen, ik vind het lekker bij worstjes en varkenslapjes. Maar het “hoort” natuurlijk bij lekkere sappige stukjes varkenshaas. Saté van de haas dus! Let op, deze satésaus is verslavend, ik kan er niet vanaf blijven. En is vaak al op voordat de stukjes vlees goed en wel gebraden zijn. Be warned!
Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram pindakaas
300 ml water
1 knoflook teentje
scheutje ketjap manis
1 el sambal

Zo maak je het
Pak een steelpannetje en voeg hier de pindakaas en water aan toe en breng het aan de kook. Pers het knoflook teentje fijn en voeg dit toe. Giet er een scheutje ketjap mis toe en roer het door elkaar heen op een laag vuur.

Laat het al roerend een beetje indikken en inkoken. Voeg als laatst een beetje sambal toe, ik ben zelf wel gek op een beetje pittig, als je dat niet bent doe je er geen of een klein beetje sambal in. Je kunt de satesaus direct serveren of afgedekt bewaren in de koelkast.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Zelf satesaus maken
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Zelf satesaus maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 200 gram pindakaas 300 ml water 1 knoflook teentje scheutje ketjap manis 1 el sambal
Price: 5

Directions:
Pak een steelpannetje en voeg hier de pindakaas en water aan toe en breng het aan de kook. Pers het knoflook teentje fijn en voeg dit toe. Giet er een scheutje ketjap mis toe en roer het door elkaar heen op een laag vuur. Laat het al roerend een beetje indikken en inkoken. Voeg als laatst een beetje sambal toe, ik ben zelf wel gek op een beetje pittig, als je dat niet bent doe je er geen of een klein beetje sambal in. Je kunt de satesaus direct serveren of afgedekt bewaren in de koelkast. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Celine uit Voorn

  ik wist niet dat het zo makkelijk was, komt inderdaad vaak voor dat ik nog even snel naar de winkel ga om satesaus te halen. bedankt voor dit handige recept!

  Beantwoorden
 2. Joke

  Handig weer! zelf satesaus maken is iets dat ik ook wel eens doe, ben helemaal niet zo’n fan van die kant-en-klare bakjes die je in de supermarkt koopt. Zit vaak zo’n instant smaak aan.

  Beantwoorden
 3. Wouter ten Damme

  Ik herken mezelf in jou verhaal, hier komt dat ook met enige regelmaat voor. Wel een barbecue organiseren, en dan geen satésaus in huis hebben.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.