macaroni ham kaas

Macaroni met ham en kaas

Deze macaroni met ham en kaas pasta gaat er hier altijd goed in! Vandaag laat ik een basisrecept zien hoe je makkelijk en snel een pasta ovenschotel op tafel zet, waar je zelf nog alle kanten mee op kunt. Voeg bijvoorbeeld champignons toe of prei. En vervang de ham door bijvoorbeeld spek of kip reepjes. Serveer er een lekkere salade bij om het gerecht iets frisser te maken!

Toen ik, lang geleden, op mezelf ging wonen kookte ik steen vast één keer in de week een pasta recept (waar ik twee keer van kon eten), en minstens één keer per week bami of nasi. Waar ik natuurlijk ook weer twee dagen van kon eten. Ik had net zoals denk ik iedere student niet veel tijd, en ook niet zoveel zin om iedere dag lang in de keuken te staan. Zeker niet als je ook nog graag sport.

Een macaroni met ham en kaas is snel op tafel gezet, en zeker als je alleen bent kunt je er vaker van eten. Vries bijvoorbeeld een gedeelte in, dan kun je die later zo in de magnetron opwarmen. Nu enkele jaren later is mijn liefde voor pasta weer terug. Deze lekkere romige macaroni ovenschotel met ham en kaas is ideaal wanneer je iets lekkers op tafel wilt zetten, maar toch snel iets wilt eten. Komt ie!
Deze ingrediënten heb je nodig
150 gr pasta naar keuze
125 gram ham reepjes
100 ml kookroom
100 gram geraspte kaas
1 el Italiaanse kruiden
snufje peper en zout
1 ui
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven als eerst voor op 200 graden. Vul een kookpan met water en kook de pasta naar keuze volgens de verpakking “al dente”. Snijd de ui en stukjes en giet een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit hierin de stukjes ui. Voeg na ongeveer 4 minuten de ham reepjes, kookroom en de Italiaanse kruiden toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg de geraspte kaas toe. Bewaar ongeveer 40 gram voor de topping.

macaroni met ham en kaas

Na enkele minuten (wanneer de geraspte kaas gesmolten is) zet je het vuur uit en voeg je de pasta toe aan het mengsel. Meng het vervolgens goed door elkaar. Schep de macaroni met ham en kaas in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas er overheen. Zet de schaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de macaroni pasta eventueel met een lekkere frisse salade!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Macaroni met ham en kaas


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 150 gr pasta naar keuze 125 gram ham reepjes 100 ml kookroom 100 gram geraspte kaas 1 el Italiaanse kruiden snufje peper en zout 1 ui olijfolie
Price: 8

Directions:
Verwarm de oven als eerst voor op 200 graden. Vul een kookpan met water en kook de pasta naar keuze volgens de verpakking ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

12 Reacties

 1. Dit is een klassiek recept! Heb ik al heel lang niet meer gemaakt, binnenkort maar is een keertje weer maken.

 2. Dit recept kan ik wel maken denk ik! Dankjewel hiervoor. Ik ben dol op pasta, en dit vind ik echt een leuke!

 3. Super lekker en makkelijk. Het ideale pasta recept.

 4. Yam Yam, lekkere tip voor volgende week om te gaan maken..ThnX

 5. Klinkt lekker! Wel zou ik als vegetariër de ham vervangen door champignons en andere groentes. Thanks voor het delen!

 6. Die ham blokjes kun je inderdaad prima vervangen door bijvoorbeeld kastanje champignons. Laat je het mij weten hoe het heeft gesmaakt?

 7. Dit is wel leuk om met mijn dochter te maken. Ze houd heel erg van koken

 8. Ogh ja!! Te lekker en een dikke favo hier voor mij! Ik ben gek op macaroni en gek op kaas. Perfecte combinatie. Wij eten hier ook standaard 1 keer in de week pasta.

 9. Ik heb het gemaakt . Kan er kort over zijn. HEERLIJK.

 10. Lekker! Ik hou van snelle makkelijke pasta recepten. Heb zelf gisteren deze uitgeprobeerd met wat ingredienten die ik nog had liggen. https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/snelle-pasta-met-recept-1511271021.html?Ysid=45920
  Misschien ook leuk eens te proberen?

 11. Heb het gegeten we waren er enthousiast over. Met meer mensen gegeten. Hoeveelheid aan gepast.

 12. EEN VRAAGJE, VOOR HOEVEEL PERSONEN IS DIT RECEPT?

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *