Soms heb je gewoon zin in gezond eten, daarom maak ik graag het lekkerste broodje gezond klaar als lunch. Dit broodje is ideaal, je kunt het beleggen met ingrediënten die jij lekker vindt. Ook vult zo’n broodje enorm goed!

Afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk, en het soort saus dat je gebruikt. Je leest wel eens verhalen dat een broodje gezond helemaal niet zo gezond zou zijn. Deze ongezonde broodjes bevatten dan ook vaak teveel vet en suikers. Je kunt het dus beter zelf maken, zodat ie wel gezond is! In dit recept geef ik je graag tips om zelf het lekkerste broodje gezond te maken. Soms is het nou eenmaal meer dan alleen maar komkommer, sla, tomaat en ham.
Deze ingrediënten heb je nodig
focaccia broodje
ham
kaas
1 hard gekookt ei
tomaat
ijsberg sla
komkommer
peper en zout
yoghurtsaus met knoflook
olijfolie

Zo maak je het
Dit recept behoeft niet veel uitleg. Beleg het broodje met bovenstaande ingrediënten, begin met een bedje van ijsberg sla, daarop leg je een plakje ham en vervolgens een plak kaas. Vervolgens snij je een komkommer en tomaat in plakes en leg je deze er bovenop. Als laatst schil je het hard gekookte ei en leg je er een paar plakjes bovenop. Breng het op smaak met peper en zout. Om het af te maken nog een beetje yoghurtsaus en een scheutje olijfolie.

lekkerste broodje gezond

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling