Chocolade muffins! Wie is er niet gek op? Ik vind het in ieder geval heerlijk! In dit recept een iets minder zoette en vette variant dan de in Nederland verkochte muffins. Daardoor ook heel geschikt voor het ontbijt! Zo hoort dat tenslotte met een muffin, dus hierbij je excuus!

In dit basisrecept voor chocolade muffins zitten lekkere “melk chocolade chunks” Deze kun je natuurlijk ook vervangen door pure of witte chocolade. Of m&m’s, in principe kun je alles gebruiken zolang het maar van chocolade is. Na wat experimenteren in mijn keuken heb ik een makkelijke recept voor chocolade muffins weten te creëren. De basis dus die je zelf helemaal vrij in kunt vullen, het is ook lekker om er nog wat blauwe bessen aan toe te voegen, het basisrecept vind je hier!
Deze ingrediënten heb je nodig
120 gram donkerbruine basterdsuiker
250 gram bloem
50 gram cacaopoeder
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 eieren
1 tl baking soda
250 ml melk
120 ml zonnebloemolie
150 gram melk chocolade chunks

Zo maak je het
Pak een grote kom en voeg hier alle droge ingrediënten samen. De suiker, cacaopoeder, bloem, bakpoeder, snufje zout en baking soda. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Pak daarna een andere kom en klop hierin de eieren, melk en zonnebloemolie met een garde door elkaar.

muffin chocolade recept

Voeg deze ingrediënten toe aan de kom met de droge ingrediënten. Meng het met een spatel door elkaar totdat alles samen is vermengd. Het is niet erg als er nog wat “klontjes” in het mengsel zitten. Als laatste doe je de chocolade chunks erbij en roer je deze erdoor.

Zet de muffin vormpjes klaar in een bijbehorende plaat en vul deze met het mengsel. Strooi er eventueel wat extra stukjes chocolade chunks overheen ter decoratie. Bak ze af in een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

4/5 (3)

Beoordeling