gevulde tomaat

Gevulde tomaat met kip

Gevulde tomaten staan al een tijdje op mijn lijstje. Ik ben eigenlijk gek op alles met “vulling”, zo ook deze gevulde tomaat met kip. Het recept is makkelijk te maken zonder zakjes en pakjes! Ik heb ‘m gevuld met kip, risotto rijst, kruiden en kaas.

Deze gevulde tomaat kun je serveren als bij of voorgerecht, hij zal het zeker goed doen bij de tafelgasten. Je kunt de kip weglaten en vervangen door bijvoorbeeld kastanje champignons, dan kun je ze ook als vleesvervanger serveren met een lekker gebakken aardappeltje en een lekkere salade. Een aanrader als je het mij vraagt. Gelukkig nét zo goed gelukt als de gevulde paprika die ik een tijdje terug heb geplaatst!

Het leuke aan dit recept is dat je de vulling een dag van tevoren kunt maken. Zo hoef je ze alleen maar op de bakplaat te leggen als je thuis komt van een drukke werkdag, of gewoon geen zin hebt om te koken. De oven doet de rest! Ik ben heel benieuwd wat je van deze gevulde tomaat met kip vindt, als je ‘m hebt geprobeerd laat het mij dan even weten!




Deze ingrediënten heb je nodig
trostomaten (3 per persoon)
100 gram risotto rijst
100 gram kipfilet
geraspte kaas
1 ui
zout en peper
2 knoflook teentjes
Italiaanse kruiden
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een kookpan met water op het vuur en kook de risotto rijst volgens de verpakking. Zet de risotto rijst even weg, deze heb je later nodig voor de vulling. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze met een scheutje olijfolie goudbruin in een bakpan. Snijd nu het kapje van de tomaten en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit. Doe dit met alle tomaten. Zet ze daarna op de kop op een velletje keukenpapier zodat het vocht eruit kan lekken.

gevulde tomaten recept

Hak daarna de twee knoflook teentjes fijn en snipper de ui en doe deze in de pan waar de kipfilet reepjes in zitten. Bak het gedurende 5 minuten mee en roer het regelmatig om. Breng het op smaak met een beetje peper en zout. Vul vervolgens de tomaten met een eetlepel en strooi er een beetje geraspte kaas overheen. Zet de gevulde tomaten daarna op de bakplaat met een velletje bakpapier. In ongeveer 20 minuten zijn ze klaar.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Gevulde tomaat met kip


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced trostomaten (3 per persoon) 100 gram risotto rijst 100 gram kipfilet geraspte kaas 1 ui zout en peper 2 knoflook teentjes Italiaanse kruiden olijfolie
Price: 9

Directions:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een kookpan met water op het vuur en kook de risotto rijst volgens de verpakking. Zet de risotto rijst even weg, deze heb je later nodig voor de vulling. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze met een scheutje olijfolie goudbruin in een bakpan. Snijd nu het kapje van de tomaten en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit. Doe dit met alle tomaten. Zet ze daarna op de kop op een velletje keukenpapier zodat het vocht eruit kan lekken. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

1 reactie

  1. Oeehh!! Mjammie! Gek op alles waar tomaat in gaat haha!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *