Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gevulde paprika uit de oven is op dit moment mijn favoriete gerecht. Ik maak ze graag met gehakt, het is een makkelijk, lekker en gezond gerecht. En met paprika maak je mij altijd blij, ik ben er dol op! En het is zo makkelijk, je maakt de vulling met verse groentes of van restjes, in principe kun je er alles in doen.

Je vult de paprika’s en je oven doet de rest. In de tussentijd kun je vast de afwas doen of lekker languit gaan zitten. Dit recept kun je als basis gebruiken, gebruik vooral je eigen fantasie voor wat betreft de vulling. Er zijn ontelbaar veel variaties mogelijk. De gevulde paprika uit de oven kun je serveren met bijvoorbeeld gekookte of gebakken aardappeltjes. Heb je niet zoveel honger dan is een gevulde paprika al genoeg!




Deze ingrediënten heb je nodig
2 grote paprika’s
250 gram rundergehakt (je kunt ook vegetarisch- of kip gehakt gebruiken)
150 gram (kastanje)champignons
1 ui
1 teen knoflook, in stukjes
100 gram geraspte kaas
olijfolie
1 el djahe
1 el ketoembar
peper en zout
kruidenboter

Zo maak je het
Was de paprika’s beide goed af onder de koude kraan en snij ze doormidden, of haal het “hoedje” er vanaf. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden. Zet een wok pan op hoog vuur en voeg hier olijfolie aan toe. Snij daarna de champignons en de ui in stukjes. Maak kleine stukjes van het teentje knoflook.

Zodra de wok pan heet is rul je het gehakt en voeg hier de champignons en ui aan toe. Kruid het gehakt daarna met 1 eetlepel djahe, 1 eetlepel ketoembar en peper en zout. Laat deze ingrediënten samen goed gaar worden, in ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Vervolgens voeg je de geraspte kaas toe en draai je het vuur uit, laat de kaas smelten en roer het door het gehaktmengsel.

Pak vervolgens een paprika en vul deze met het gehaktmengsel. Als laatst vind ik het persoonlijk lekker om er nog een klont kruidenboter bovenop te doen. Zet de paprika’s vervolgens in de voorverwarmde oven op een bakplaat of rooster gedurende 20 minuten.

gevulde paprika maken

Je zal zien dat je nog genoeg over hebt van het gehaktmengsel, deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de aardappeltjes, of serveer het gewoon naast de paprika.

 

eet smakelijk

Gevulde paprika uit de oven
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Ingeborg

    Wat een leuk recept! En niet ingewikkeld, dat vind ik wel handig. Je kunt hier eindeloos mee variëren.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.