lekkere pasta met gehakt

Pasta met gehakt Boursin Cuisine

Met pasta kun je eindeloos variëren, wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met gehakt en spinazie? In een handomdraai zet je deze lekkere maaltijd op tafel. Dit recept heeft een vleugje uit Italië, de pasta met gehakt en spinazie heeft een heerlijke mediterrane smaak. Varieer met verschillende pasta soorten, voor ieder wat wils!

Boursin Cuisine is iets dat ik zelf vaker gebruik in pasta’s, het zorgt voor een lekkere romige smaak. Je kunt, als je dit niet in huis hebt ook crème fraîche gebruiken om de pasta romig te maken. In dat geval kun je Italiaanse kruiden toevoegen.
Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram rundergehakt
150 gram pasta naar keuze
ui
prei
Parmezaan
Boursin Cuisine
verse spinazie
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Zet een kookpan met water op het vuur en leg de deksel er bovenop, maar dek de pan niet helemaal af. Snij daarna de prei en ui in ringetjes en leg deze apart. Zodra het water in de pan kookt haal je de deksel er vanaf en kook je de pan in ongeveer 10 minuten “al dente”, op de verpakking staan de precieze kooktijden voor de pasta.

Dan zet je een wok pan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Rul het gehakt en kruid het met zout en peper, bak het zacht door totdat het bruin wordt. Voeg dan de gesneden ui en prei toe en bak dit op hoog vuur 5 minuten mee. Als laatst voeg je de verse spinazie toe en het bakje Boursin Cuisine, draai het pitje op de laagste stand en roer het goed door elkaar.

pasta gehakt spinazie

Serveer het gerecht op een bord en rasp er een hoeveelheid Parmezaan overheen. Ook hiervoor geldt, je kunt eindeloos variëren! Het is ook erg lekker om nog een paar cherry tomaatjes over de pasta te leggen, dit geeft een fris zoette smaak! Een paar pijnboom pitten strooi ik er ook maar al te graag overheen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Pasta met gehakt Boursin Cuisine


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 150 gram rundergehakt 150 gram pasta naar keuze ui prei Parmezaan Boursin Cuisine verse spinazie olijfolie zout en peper
Price: 9

Directions:
Zet een kookpan met water op het vuur en leg de deksel er bovenop, maar dek de pan niet helemaal af. Snij daarna de prei en ui in ringetjes en leg deze apart. Zodra het water in de pan kookt haal je de deksel er vanaf en kook je de pan in ongeveer 10 minuten ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *