Vegetarische taco’s zitten vol met verse groenten. Dit maakt het bij uitstek een bijzonder gezond comfort food. Als je de linze op het allerlaatste moment toevoegt is het gegarandeerd van een lekkere bite. Als je niet altijd vegetarisch eet dan zul je merken dat je het vlees in dit gerecht helemaal niet mist.

De taco schelpen kun je ook nog glutenvrij kopen, dit maakt het een heerlijk vegetarisch en glutenvrij hoofdgerecht! Je maakt ze snel, zijn gezond en echt verrukkelijk! Wij houden wel van veel eten, daarom reken ik 3 taco’s per persoon. Het onderstaande gerecht is dus voor 2 personen. Als je niet zoveel eet dan zijn 2 taco’s misschien ook voldoende.
Deze ingrediënten heb je nodig
6 taco schelpen
1 aubergine
1 rode paprika
400 gram geweekte linzen
300 gram tomatenblokjes
1 rode ui
1 avocado
75 gram geraspte kaas
1 teentje knoflook
paprika poeder
komijn poeder
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte. Snij daarna de rode paprika en aubergine en blokjes. Snipper het uitje en hak de knoflookteen in kleine stukjes. Pak vervolgens een koekenpan en verhit een scheutje olijfolie. Fruit hier de knoflook en ui in.

Voeg daarna de paprika en aubergine toe en bak het ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Laat het nogmaals ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur staan. In de tussentijd kun je de taco’s in de voorverwarmde oven doen. De taco’s hoeven alleen maar verwarmd te worden, in ongeveer 5 minuten zijn ze klaar.

Snij dan de avocado door de helft en ontpit ‘m, snij deze daarna in blokjes. Voeg de kruiden en peper en zout toe aan de aubergine. Ik gebruik zelf een theelepel komijn en paprika poeder, proef het vooral zelf even of je het goed op smaak vindt.

Spoel de linzen af onder koud water en laat ze uitlekken, daarna kun je ze toevoegen aan de rest van de groenten. Verwarm het ongeveer 2 minuten. De taco’s zijn nu genoeg opgewarmd, haal ze uit de oven en verdeel het groentemengsel. Garneer de taco’s met wat geraspte kaas en de avocado stukjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling