Je hebt soms gewoon enorm veel zin om te snaaien, maar alles is vaak zo ongezond! Deze abrikozen havermout balletjes zijn dat in vedergeval niet! Dit gerechtje kun je thuis gemakkelijk maken.

In een handomdraai zet je deze lekkere abrikozen havermout balletjes op tafel, zo kun je de komende snack aanvallen stillen met een gezond en lekker tussendoortje. Dit is absoluut één van mijn favorieten, en ik hoop dat jullie na het zien van dit recept overtuigd zijn en dit gerechtje uitproberen!

Op Pinterest ben ik zo’n soort snack regelmatig tegengekomen en ik werd benieuwd naar de smaak. Met name omdat ik abrikozen ontzettend lekker vind. Behalve deze havermoutballetjes heb ik nog wel een aantal leuke ideeën om te maken met abrikozen. Door de kokosrasp heb je echt iets waar je even lekker op moet kauwen, en de abrikozen laten het heerlijk smaken. Doordat het zo gemakkelijk te maken is, zie ik mezelf nog wel vaker maken.
Deze ingrediënten heb je nodig voor 16 balletjes
130 gram havervlokken*
zakje gedroogd abrikozen
30 gram (gebroken) lijnzaad
20 gram pindakaas
20 gram kokosrasp

* Gebruik havervlokken en geen havermout. De vlokken zijn heel en geven meer “bite” aan de snack. Kun je geen havervlokken vinden dan kun je wel havermout gebruiken als alternatief.

Zo maak je het
Eenvoudiger kan het niet, doe simpelweg alle ingrediënten bij elkaar in een grote (salade) schaal en meng het goed door. Draai er vervolgens kleine balletjes van. De hoeveelheid is ongeveer één eetlepel per havermout balletje.

havermoutballetjes met abrikozen

Vind je het mengsel toch nog te plakkerig, dan kun je het 15 minuten wegzetten in de koelkast voordat je er balletjes van maakt. Pak daarna een bord en leg de kokosrasp erop en rol ze er even lekker doorheen zodat alle kanten een hoeveelheid kokos hebben. In de koelkast kun je de balletjes in een afgesloten bakje ongeveer een week bewaren.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling