eden essentials

Review: Eden Essentials messenset

Messen zijn onmisbaar in de keuken, en wanneer kun je gemakkelijk koken? Met behulp van een goed mes natuurlijk! Ik mocht de Eden Essentials messenset van Knives & Tools uitproberen, dat laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan!

Omdat niet iedere keukenprinses een ruim budget heeft komt Eden met iets nieuws op de markt. Namelijk de Eden Essentials messenset. Volgens eigen zeggen betaalbare kwaliteit scherpe messen. Dit merk is exclusief verkrijgbaar bij Knives & Tools.
Waar komen de messen vandaan?

De Eden Essentials messen gaan direct van productie naar de consument, zonder tussenkomst van een bedrijf dat ook een graantje wil meepikken. Binnen het merk Eden, dat over het algemeen al scherp geprijsd is, zijn er nu instap modellen aan toegevoegd. De Eden Essentials.

De messenset

In de set bevinden zich vier messen, een lang koksmes voor het betere snijwerk, een broodmes die geschikt is om makkelijk door een stokbrood te snijden, een universeel mes en een klein handig keukenmesje. Het universele mes is eigenlijk een kleiner koksmes. Deze is ideaal te gebruiken voor het snijden van allerlei kruiden en dunnere, kleinere stukjes vlees. In praktijk pak je dit mes het vaakst, ze zijn namelijk bij uitstek geschikt voor de kleinere klusjes.

eden essentials messen

Het kleine keuken mesje kun je denk ik het beste vergelijken met het “schilmesje” dat, denk ik, iedereen in de keukenla heeft liggen. Maar dan wel een heel wat luxere variant dan de huis-tuin en keukenmesjes.

Hoe zien ze eruit?

Het ontwerp van deze messenset is onmiskenbaar authentiek Duits. Dit is te herkennen aan de drie “nagels” die je op de messen ziet. Het staal langer en het lemmet loopt door in het heft. Zo kun je meer kracht genereren bij de zwaardere klussen. Dit zogenaamde hefboomeffect versterkt, zo kun je met minder kracht gemakkelijker snijden.

De messen in de praktijk

Wat bij het gebruik meteen opvalt is dat alle vier de messen overeenkomen op de manier hoe je ze vast hebt, hieraan kun je zien dat er goed over na is gedacht. Het koksmes voel prettig, is niet zwaar en is “uit de verpakking” scherp. Het universele mes heeft hetzelfde fijne gevoel. Het keuken mesje is een handig kleintje die moeiteloos door kleine harde stukjes heen snijd. En last but not least het broodmes, hiermee snee ik moeiteloos door een vers gebakken stokbrood heen.

Je kunt zien dat het materiaal dat gebruikt is van hoge kwaliteit is, en dat je een duurzaam product in handen hebt. Wellicht worden er bij de duurdere Eden messen nog hogere kwaliteit materialen gebruikt, of dat ze net iets meer gebruikscomfort bieden. Zelf gebruik ik al jaren messen waarbij het lemmet en heft uit één stuk bestaan. De “scheiding” tussen het lemmet en heft voel je bij de Eden messen een klein beetje. Wat mij betreft het enige puntje van “kritiek”. Dit maakt het dan ook tot een aanrader!

Tot slot

Knives & Tools biedt je ook de mogelijkheid om de messen te laten graveren. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om als cadeau te geven. Een persoonlijk bericht aan iemand die graag kookt! De Eden Essentials messen zijn exclusief verkrijgbaar bij Knivesandtools.nl

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

6 Reacties

  1. Mooie messenset!

  2. Dat is een mooie set. Ik gebruik gewoon een goedkope messenset.. wat af en toe wel wat meer kracht kost om ergens doorheen te komen ;)

  3. Scherp artikel ;-) en leuke schrijfstijl! Lijkt me een mooie set. Moet ik eigenlijk eens investeren. Of vragen voor m'n verjaardag natuurlijk.

  4. wat een mooie messenset. Die van mij zijn de meeste zo bot als wat. Heel iritant

  5. Scherp artikel zeker! Het graveren maakt het tot een persoonlijk cadeau, dat vind ik erg leuk. En met botte messen kun je niet..

  6. Leuk artikel! Een messenset is eigenlijk onmisbaar in de keuken.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *