Serranoham met galia meloen is een heerlijke zomerse tapas. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, en is ook nog eens heel gezond. Lekker gezond dus! De zoutige smaak van de ham en de zoetigheid van de meloen maakt het een heerlijke smaak combinatie waarbij de smaken een heel mooi geheel vormen.

Een heel lekker tapasgerecht maak ook zeker goed te gebruiken als je lekker in de tuin of op het balkon zit met mooi weer als makkelijk en vooral lekker tussendoortje.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 galia meloen
1 plakje serranoham

Zo maak je het
Snij de galia meloen door de helft. Doordat je de meloen door de helft hebt gesneden kun je heel makkelijk met een eetlepel de pitjes uit de meloen halen. Zorg ervoor dat je ook echt alle pitjes eruit hebt gehaald. Als je hiermee klaar bent snij je de schil van de meloen af.

serranoham met meloen

Nu kun je de meloen in partjes van ongeveer 2 centimeter snijden. Als je de meloen hebt gesneden pak je de serranoham erbij. Snij de serranoham een keer door de helft zodat de plakken war kleiner zijn. Leg de partjes meloen op een bord en leg over de partjesmeloen de halve plakjes serranoham.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling