Aubergine is een heerlijke en veelzijdige groente, die vaak in de Mediterraanse keuken voorkomt. Met de recept laat ik jullie graag zien hoe je lekkere gegrilde aubergines kunt maken.

De vlees achtige structuur van deze groente doen het goed in stoofschotels of in de oven. Ze smaken het lekkerste als ze nog lauw warm zijn. De typische Mediterraanse groente is ook ideaal om te grillen of om op de barbecue te doen. Met een aantal mooie grill strepen ziet de aubergine er niet alleen lekker uit, zo smaakt het ook!

Wist je dat de aubergine bomvol zit met vezels? En dat de aubergine in sommige landen wordt aangeraden om te eten tegen winderigheid?
Deze ingrediënten heb je nodig
1 aubergine
3 el olijfolie
1 el paprikapoeder
verse basilicum
cherry tomaatjes
zout en peper

Zo maak je het
Was als eerst de aubergine onder de kraan met koud water. Snij daarna de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer ze daarna in met een beetje olijfolie en paprikapoeder. Breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Snij daarna de cherrytomaatjes in kleine plakjes. Deze leg je er straks bovenop.

aubergine met groente

Verhit nu je grillpan op hoog vuur. Zodra de pan heet is leg je de aubergine plakjes in de pan. Gril ze aan beide kanten in onweer 2 tot 3 minuten. Leg ze daarna op een bord en leg de cherrytomaatjes er bovenop, net als een paar stukjes basilicum.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling