Een broodje zelfgemaakte tonijn salade is ideaal als lunch. Je hebt niet zoveel ingrediënten nodig om dit te maken. Voor mij is het een favoriet om te maken! De salade kun je ook prima gebruiken voor ’s avonds op een stokbroodje of toastje.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 blikje tonijn in water
twee broodjes (ik gebruik meestal deze)
50 ml mayonaise
rucola of ijsbergsla
zout en peper
bieslook
1/2 ui
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de twee broodjes uit de verpakking en bevochtig deze aan de bovenkant met water. Leg de broodjes op een rooster en besprenkel deze met zout, peper en bieslook.

Pak een schaaltje en doe hier de inhoud van het blikje tonijn in. Snij daarna een half ui in kleine stukjes en voeg deze toe. Daarna voeg je 50 ml mayonaise, bieslook en een beetje zout en peper toe. Als laatst ook nog een scheutje olijfolie. Ik geef zelf de voorkeur aan zaanse mayonaise, omdat dit zo lekker romig is.

broodje tonijn maken

Meng de ingrediënten goed door elkaar heen en voeg eventueel nog iets meer mayonaise toe als je merkt dat de salade ‘droog’ is. Op het moment dat de oven is voorverwarmd bak je de broodjes af volgens de verpakking. Daarna laat je de broodjes ongeveer 10 minuten afkoelen.

broodje tonijn

Je kunt het broodje nu vullen met een laagje zelfgemaakte tonijn salade. Leg hierboven een beetje rucola salade.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling