Serranoham met roomkaas en rucola is een heerlijk koud tapasgerecht. Door de combinatie van de verschillende ingrediënten zoals deze zoutige zoutige ham en de frisse roomkaas met de noot achtige smaak van rucola is het is het een ware smaak sensatie. Waarbij alle smaken samen een geweldige gerecht vormen. Dit gerecht kun je gebruiken als koude tapas maar ook heerlijk voor op een verjaardag als hapje op je hapjesschaal.
Deze ingrediënten heb je nodig
100 gram serranoham
50 gram roomkaas
rucola
pijnboompitjes
peper

Zo maak je het
Je legt een plakje serranoham op een bord, en smeert over de hele plak een laagje roomkaas. Over de laag roomkaas leg je de rucola en strooi je een klein beetje pijnboompitjes. Zorg ervoor dat je het uiteinde van de plak alleen roomkaas zit zodat als je het op gaat rollen je het als plak rand kunt gebruiken zodat het blijft zitten. Nu kun je voorzichtig beginnen met het oprollen van de serranoham waardoor het een mooie rol hebt. Maak er zoveel je denk nodig te zijn. Als je de hoeveelheid serranoham rolletjes af hebt. Strooi er een klein beetje peper over en een paar pijnboompitjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling