De abrikozen kwarktaart doet mij echt aan vroeger denken. Mijn oma maakte standaard twee verschillende soorten kwarktaart als er een verjaardag of ander feestje was. Ik maakte het toen ik later op mezelf ging wonen ook wel eens met een verjaardag. Echter wel uit een pakje van een welbekend merk. In dit recept laat ik je zien hoe je zonder pakjes een lekkere abrikozen kwarktaart kunt maken.

Regelmatig uit een pak dus, makkelijker kan haast niet zou je denken? De bodem van een kwarktaart vind ik altijd het lekkerste, de bodem is alleen altijd zo dun als je het uit een pakje maakt. Des te meer rede om er gewon zelf eentje te maken, dan kun je de dikte namelijk wél zelf bepalen! Net zoals in mijn vorige gebak en taart recept maak ik ook deze in kleine springvormpjes. Dat vind ik gewoon heel erg leuk! Ik vind dat het er altijd zo feestelijk en luxe uit ziet. Heel anders dan een taartpunt. Je kunt er zelf natuurlijk ook voor kiezen om het in één grote springvorm te doen. Een keukenmachine helpt je enorm bij het maken van dit recept!
Deze ingrediënten heb je nodig
300 gram koekjes (meergranen)
60 gram boter
1 liter kwark
13 gelatineblaadjes
500 gram (diepvries) abrikozen
6 el honing

Zo maak je het
Beleg de bodem van de bakvormpjes of grote bakvorm met een stuk bakpapier. Haal de koekjes uit de verpakking en leg ze in de kom van de keukenmachine en maal ze zo fijn mogelijk. Zet een klein kook pannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Zodra de boter gesmolten is haal je deze van het vuur en meng je de fijngemalen koekjes erdoor, meng het daarna goed door elkaar. Doe dit mengsel nu in de bakvormpjes en verdeel het over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvormpjes in de koelkast.

Pak een kom en doe hier koud water in en laat 10 gelatineblaadjes hier ongeveer 5 minuten in weken, knijp ze daarna uit. Zet een kook pannetje op het vuur en doe hier 8 eetlepels water in verwarm het. Als het water bijna kookt zet je het vuur uit en los je de gelatineblaadjes er in op.

Neem daarna een grote (salade) kom en doe hier de kwark in en prak de 2/3 van de (diepvries) abrikozen in fijn. Breng het daarna op smaak met de honing. Ben je een zoetekauw dan voeg je meer honing toe, en andersom. Meng daarna de gelatine in een dun stroompje door de kwark. Terwijl je roert. Haal de bakvormpjes uit de koelkast en doe hier het kwarkmengsel in. Maak de bovenkant glad met een spatel en zet het in de koelkast en laat het tenminste 3 uur staan.

kwarktaart abrikozen

Week de overgebleven gelatineblaadjes in een kom koud water en zet een pannetje op het vuur met de overgebleven abrikozen (laat er nog een paar achter om de taart te decoreren). Prak de abrikozen fijn en blijf roeren zodat het niet verbrand. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen totdat het water nog warm is. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op het het abrikozenmengsel.

Zodra het abrikozenmengsel is afgekoeld en de taart in de koelkast is opgesteven kun je het abrikozenmengsel er overheen gieten. Verdeel het daarna met een spatel n decoreer het met de overgebleven abrikozen. Voeg eventueel nog een stukje mandarijn of bessen toe zodat het er feestelijk uitziet. Zet de bakvormpjes daarna in de koelkast en laat het een uurtje verder opstijven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling