pudding taart maken

Pudding roomtaartjes

Ik ben gek op roomtaartjes! Zeker de pudding roomtaartjes. Mijn eerste kennismaking met deze taartjes is onwaarschijnlijk die van mijn moeder. In menig restaurant zijn grootmoeders gerechten te bestellen, waaronder de “all time favorite” de oma’s appeltaart.

Nostalgie heet dat, en ik ben er dol op! Het is iedere keer weer een feest om deze pudding roomtaartjes uit de oven te halen, een lekker krokant omhulsel met zachte roompudding binnenin. Deze room geeft de pudding taartjes een geheel eigen smaak. En bij wie gaat er nou geen klein taartje naar binnen bij de koffie of gewoon als lunch? Het is wel even een klusje om te maken, maar het resultaat mag er dan ook zijn!




Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram bloem 125
150 gram suiker
zout
80 gram boter
3 eieren
450 ml melk
7 gram vanilla extract
1 tl nootmuskaat

Zo maak je het
Pak een grote (salade) schaal en doe hier de bloem, suiker en een snufje zout in. Snij de boter in blokjes en voeg deze ook toe. Breek daarna het ei en voeg deze ook toe. Kneed het totdat het een samenhangend deeg is geworden en vorm een bal. Wikkel deze bal in een stuk vershoudfolie en leg het 30 minuten in je koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in met roomboter (natuurlijk kun je ook een grote gebruiken). Bestuif het aanrechtblad en leg het deeg erop. Rol het deeg vervolgens uit tot het een plat geheel wordt. Snij ze daarna in stukjes zodat je ze in de vormpjes kunt leggen. Bak de taartjes vervolgens 10 minuten blind met rijst of droge bonen. Na die 10 minuten haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen.

puddingtaart recept

Maar de vulling door 450 ml melk op te warmen in een kookpan, tot net onder het kookpunt. Klop de twee eieren los met het vanilla extract, suiker en een theelepel nootmuskaat. Klopt het net zolang door elkaar totdat de suiker is opgelost. Al kloppend giet je de warme melk toe. Giet het melkmengsel in de cakevormpjes en verdeel het gelijkmatig. Bak ze vervolgens in 40 minuten af in de oven. Geniet van de zelfgebakken pudding roomtaartjes!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Pudding roomtaartjes


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 150 gram bloem 125 150 gram suiker zout 80 gram boter 3 eieren 450 ml melk 7 gram vanilla extract 1 tl nootmuskaat
Price: 8

Directions:
Pak een grote (salade) schaal en doe hier de bloem, suiker en een snufje zout in. Snij de boter in blokjes en voeg deze ook toe. Breek daarna het ei en voeg deze ook toe. Kneed het totdat het een samenhangend deeg is geworden en vorm een bal. Wikkel deze bal in een stuk vershoudfolie en leg het 30 minuten in je koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in met roomboter (natuurlijk kun je ook een grote gebruiken). Bestuif het aanrechtblad en leg het deeg erop. Rol het deeg vervolgens uit tot het een plat geheel wordt. Snij ze daarna in stukjes zodat je ze in de vormpjes kunt leggen. Bak de taartjes vervolgens 10 minuten blind met rijst of droge bonen. Na die 10 minuten haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

1 reactie

  1. Dat ziet er zeer smakelijk uit! Dit weekend de kids, ga dit recept even printen!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *