Van pesto kan ik geen genoeg krijgen, ook niet van rode pesto. Ik vind het lekkerder dan een tapenade, en je kunt er meer mee. Ik plaatste kortgeleden het recept hoe je groene pesto maakt, deze rode pesto is minstens net zo lekker!

Naast zongedroogde tomaten heb ik ook gegrilde paprika’s uit een potje gebruikt. Deze geven de rode pesto een iets zoetere smaak. De pesto is lekker op een broodje, in een pasta, maar bij uitstek geschikt als smaakmaker voor vis of vlees. Je kunt het zelfs als basis voor soep gebruiken. Kortom, met pesto kun je alle kanten op! Pesto is veelzijdig, en dat maakt het een fijn product. In mijn koelkast staat dan ook eigenlijk altijd wel een potje. Niet altijd vers gemaakt, maar liever wel. Het smaakt gewoonweg veel lekkerder dan een potje uit de supermarkt. Om deze rode pesto te maken heb je een staafmixer of een keukenmachine nodig.
Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram zongedroogde tomaten
80 gram gegrilde rode paprika
2 el pijnboom pitten
2 knoflook teentjes
10 gram verse basilicum
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 ml olijfolie extra vierde
peper

Zo maak je het
Rooster de pijnboom pitten eerst in een koekenpan zodat de smaak vrijkomt. Verwijder het velletje van de knoflook teentjes en doe alle ingrediënten op de olijfolie en peper na bij elkaar in een schaal. Mix het met een staafmixer of met een keukenmachine fijn totdat het een gladde massa is geworden.

rode pesto

Breng daarna de rode pesto met peper op smaak. Voeg de helft van de olijfolie toe en laat de mixer nogmaals draaien zodat de ingrediënten goed zijn opgenomen. De rode pesto is nu in principe klaar, het kan zijn dat deze nog dik is, giet telkens een scheutje olijfolie in de pesto en mix het totdat het een smerige rode pesto is geworden. In de koelkast kun je de rode pesto ongeveer een week bewaren, je kunt het ook invriezen zodat je er langer van kunt genieten!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling