Zalm met teriyaki saus stond al een tijdje op mijn “to-do-lijstje”. Ik heb dit recept vaker gemaakt, maar dan met kant en klare flesjes teriyaki saus, lekker makkelijk. Laatst vertelde iemand mij dat je het ook makkelijk zelf kunt maken. Ik kocht een flesje sesamolie en bij het openen rook ik een heerlijke geur!

Ik kon niet wachten om ermee te koken, en inmiddels is dat gelukt! Het recept voor teriyaki saus deel ik in dit recept graag met jullie. Als er iets past bij teriyaki saus is het wel zalm, deze heb ik laten garen in de oven. Je kunt het heel leuk serveren met een bosuitje (ook wel lente ui genoemd). Een gerecht die jullie snel eens moeten maken, als je gek bent op vis zul je er geen spijt van krijgen!




Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram zalm moten
250 ml water
70 ml sojasaus
1 el honing
1 el maizena
2 el sesamzaadjes
1 tl sesamolie
1 tl fijngehakte gember
olie
zout
1 tl fijngehakte knoflook
2 bosuitjes

Zo maak je het
Verwarm de oven eerst voor op 180 graden. Pak daarna een kleine steelpan en giet hier 200 ml water in, de sesamolie, sojasaus, gember, knoflook en honing. Meng het met een garde goed door elkaar en breng het aan de kook. Meng er daarna de maizena en de overige 50 ml water doorheen en roer het opnieuw door elkaar totdat het een klont vrij geheel wordt. Laat het nog even pruttelen op laag vuur zodat de teriyaki saus ingedikt is. Draai het vuur vervolgens uit en laat het rustig staan.

Nu kun je de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan bakken totdat ze goudbruin zijn. Ga er niet bij weg, want het gaat heel snel! Leg ze daarna weg in een schaaltje om af te koelen. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes.

Giet nu 1/3 deel van de teriyaki saus in een ovenschaal en leg de zalm moten erin. Giet daarna opnieuw 1/3 deel van de saus over de zalm moten heen. Met een lepel schep je nog wat teriyaki saus bovenop je zalm moten. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel ongeveer 20 minuten garen. Na ongeveer 10 minuten giet je nog een klein beetje saus over de zalm.

Als de zalm gegaard is serveer je ze op een bord en giet je de achtergebleven saus in de ovenschaal er overheen. Daarna garneer je het met de bosuitjes en de sesamzaadjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling