Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wanneer je naar de bovenstaande foto kijkt dan kan deze ovenschotel van alles zijn. Het is een ovenschotel spinazie en zalm, heerlijk! Wat in ieder geval duidelijk is dat het een ovenschotel met een krokante topping is. Lekker met kaas dus! Deze combinatie eet ik heel graag, het recept deel ik graag met jullie!

Een ovenschotel spinazie en zalm, altijd een top combinatie. Hoe je het ook bekijkt, spinazie en zalm zijn een match. Hier thuis eten wij dit gerecht regelmatig. Vaak spinazie in combinatie met een lekkere pasta en Boursin. Met gehakt, witvis of met zalm. Ook met gebakken aardappeltjes. Deze keer deed ik het net even anders dan de vorige keren. Ik besloot om het in een ovenschaal te doen en even in de oven te zetten. Er lag nog wat geraspte kaas in de koelkast van een vorig gerecht, dus waarom niet?

Ik combineer vis niet zo vaak met een ovenschotel omdat ik niet zo dol ben op een schotel die steeds een ‘vis achtige’ smaak heeft. In deze ovenschotel is dat niet het geval, dit komt omdat ik de zalm eerst heb voorgebakken in een pan, en omdat de zalm onderin de schaal ligt. Daardoor komt de vis pas in contact met de aardappel wanneer je het op een bord schept.




Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram aardappelen
1 ui
1 knoflook teentje
500 gram (verse) spinazie
3 zalmfilets zonder huid
100 ml kookroom
30 gram roomboter
140 gram extra belegen geraspte kaas
1 el paneermeel
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze daarna af maar bewaar het vocht nog even. Snipper het uitje en fruit deze in een koekenpan met olijfolie. Pers de knoflook en doe deze bij de ui. Bak het geheel even goed door en voeg de spinazie toe. Het lijkt heel veel, maar van verse spinazie blijft nooit zoveel over. Voeg tot slot de kookroom toe en roer dit er kort doorheen.

Pak een schone koekenpan en bak hierin de zalmfilet aan beide kanten even aan. Zorg ervoor dat de zalm nog rosé van binnen is, niet helemaal gaar dus! Leg de zalmfilet op een bord en trek ze met een vork uit elkaar. Stamp de aardappelen fijn en doe er een beetje van het vocht bij zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Breng de aardappelen op smaak met een snuf zout en peper. Verdeel vervolgens de zalm stukjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daarna het spinazie mengsel en leg de aardappelpuree er bovenop.

spinazie ovenschotel recept

Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel deze op de bovenkant van de schotel. Bestrooi het daarna met de extra belegen geraspte kaas en als laatst verdeel je een eetlepel paneermeel bovenop de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de schotel in 20 minuten af totdat de zalmschotel een goudbruin en krokant korstje heeft gekregen.

ovenschotel recept

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Ovenschotel spinazie en zalm
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ovenschotel spinazie en zalm


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 500 gram aardappelen 1 ui 1 knoflook teentje 500 gram (verse) spinazie 3 zalmfilets zonder huid 100 ml kookroom 30 gram roomboter 140 gram extra belegen geraspte kaas 1 el paneermeel olijfolie zout en peper
Price: 11

Directions:
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze daarna af maar bewaar het vocht nog even. Snipper het uitje en fruit deze in een koekenpan met olijfolie. Pers de knoflook en doe deze bij de ui. Bak het geheel even goed door en voeg de spinazie toe. Het lijkt heel veel, maar van verse spinazie blijft nooit zoveel over. Voeg tot slot de kookroom toe en roer dit er kort doorheen. Pak een schone koekenpan en bak hierin de zalmfilet aan beide kanten even aan. Zorg ervoor dat de zalm nog rosé van binnen is, niet helemaal gaar dus! Leg de zalmfilet op een bord en trek ze met een vork uit elkaar. Stamp de aardappelen fijn en doe er een beetje van het vocht bij zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Breng de aardappelen op smaak met een snuf zout en peper. Verdeel vervolgens de zalm stukjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daarna het spinazie mengsel en leg de aardappelpuree er bovenop. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Wanda

    Ik ben normaal niet zo van de spinazie maar misschien moet ik het gewoon eens in deze variant proberen. Zalm vinden we in ieder geval erg lekker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.