De laatste weken heb ik wel heel veel gebakken, en veel geproefd, niet alles even gezond. Daarom dit heerlijke bessen smoothie recept! Even een tijdje gezonder eten en drinken, bij mij komt dit vaak neer op veel fruit en groente eten. De laatste tijd is dat er een beetje bij ingeschoten.

Deze smoothie is niet alleen voor tussendoor, je kunt deze ook perfect als ontbijt nuttigen. Er zitten van nature suikers in de bessen, en de yoghurt zorgt ervoor dat je niet direct weer een hongergevoel krijgt. Ik heb een hele fijne blender waar ik deze smoothies perfect in kan bereiden. Zo maak ik thuis in een handomdraai een gezonde shake of smoothie. De ingrediënten was ik even snel af onder de koude kraan, en ze kunnen in de blender. Even “blenden” en je kunt genieten. Ik kan in die tijd nog niet eens een boterham smeren! En dit is natuurlijk veel gezonder.

Mijn recept voor een gezond ontbijt? Deze bessen smoothie doet het al een hele tijd goed! Je kunt er eventueel ook nog een beetje havermout doorheen doen als je merkt dat deze smoothie je geen voldaan gevoel geeft. Maar ik zou ‘m eerst “zo” proberen. Ik heb meestal de hele ochtend geen honger meer na het drinken van deze bessen smoothie.
Deze ingrediënten heb je nodig
handje blauwe bessen (verse of uit de diepvries)
handje cranberry bessen (verse of diepvries)
yoghurt, zoveel als in het glas past

Zo maak je het
Zoals ik al verklapte is het maken van een smoothie zo makkelijk dat het eigenlijk geen beschrijving nodig heeft. Doe simpelweg de ingrediënten in de blender en mix het totdat er een mooie egale mix ontstaat. Je kunt er eventueel havermout doorheen doen om de smoothie wat steviger te maken. Een theelepel honing er doorheen is ook erg lekker! Hebben jullie wel eens havermout of honing gebruikt in een smoothie? Toch liever een andere smoothie? Deze vind je hier!

cranberry smoothie

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

5/5 (1)

Beoordeling